Kaz Dağları Eteklerindeki Araziler Araplara Satıldı: Turhan Çömez'i Tanımayan Arap Vatandaşlık Aldığını Söyledi

TAKİP ET

Türkiye'nin Kaz Dağları eteklerindeki arazileri Araplara satıldı. İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez'i tanımayanlar arazi satışını deşifre etti. 

Kaz Dağları eteklerindeki araziler Araplara satıldı. İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez'i tanımayanlar arazi satışını deşifre etti. 

Hükümetin arazilerini vatandaşlık uğruna Araplara satması devam ediyor. 6360 sayılı kararla köylerin mahalleye dönüşmesine neden olan karar, köylerde yaşayan vatandaşların mülkiyetleri üzerinde ciddi tehdit oluşturuyor. 

Köylülerin mera olarak kullandıkları araziler belediyelere ve hazineye devredildi. Bu araziler ise Araplara satılmaya başlandı. 

Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı, mera arazisi olarak kullanılan Dereören ve Eymür Mahallesi'ndeki araziler 2019 yerel seçimlerinden sonra belediye tarafından meclis kararıyla satıldı. 

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez satılan arazilerin peşine düştü. Arazilerin satıldığı yere giden Çömez'e, İYİ Parti Havran Belediye Başkan Adayı Murat Hançer, İYİ Parti Havran İlçe Başkanı Mustafa Kızıl ve Demirören Mahalle Muhtarı eşlik etti. 

O alana giden Çömez'i Türkçe bilmeyen bir bekçi karşıladı. Bekçi ile Arapça konuşan Çömez, araziyi alan kişilerin Mısırlı olduğunu öğrendi. 

Arap bekçi, daha sonra Çömez'i telefonda birisiyle konuşturdu. Araziyi alan kişinin Mısırlı Emir Ali adlı Arap olduğu öğrenildi. Telefondaki konuşmaya göre Arap Emir Ali arazide hayvancılık yapacak. 

Telefondaki kişi şu sözleri söyledi: 

 “Oyumuzu, bu araziyi bize verdiği için AK Parti’ye vereceğiz. Araziyi alan Mısırlı da oyunu Erdoğan’a verecek. Erdoğan sayesinde arazi aldı, vatandaş oldu. Kocadağ’da da 60 dönüm yer aldık.”

Telefon konuşmasının ardından duruma tepki gösteren Çömez şu ifadeleri kullandı: 

“Kaz Dağları’nın eteklerindeki bu arazi Mısırlılara peşkeş çekildi. Kuvayi Milliye ruhunun filizlendiği bu coğrafyanın bu topraklarını başkalarına peşkeş çekenlere lanet olsun. Köylü kan ağlarken, hayvanlarını otlattıkları alanlar Araplara satılırken Araplar da Tayyip Erdoğan’a ‘Allah razı olsun’ diye dua ediyor. Ağlanacak halimize gülüyoruz. Bunların tek tek hesabın soracağız”

 

 

kaz dağları arap vatandaşlık arazi balıkesir turhan çömez iyi parti balıkesir belediye başkan adayı