Kazak Gazeteciden Rus Tehditlerine Yanıt

TAKİP ET

Kazak gazeteci Arman Shuraev, işgalci Rusya'nın Kazakistan Büyükelçisi Aleksey Borodavkin'in tehditlerine yanıt verdi.

Rusya'nın Kazakistan Büyükelçisi Aleksey Borodavkin, işgalci Rusya'nın Kazak diktatöri Tokayev'in Kazakistan'daki "milliyetçiliği" ve "aşırıcılığı" ezmesine yardım edeceğini söyledi.

Borodavkin'in açıklamalarına yanıt veren Kazak gazeteci Arman Shuraev, işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısında da kullandığı "Nazilik, aşırıcılık" gibi bahaneleri Kazakistan için de kullanmasına sert yanıt verdi. 

Shuraev şu ifadeleri kullandı:

"Bu sizin için kolay bir zafer olmaz. Kazak bozkırları sizin askerlerinizin cesetleriyle dolu olur. Kazakistan'daki Rusofobi'den bahsettiğinizde size bunu ilk sizin gibi göreceğini söylerim. Senin gibi Borodavkin, Nikonov gibi, Fedorov gibi, Medvedev gibi insanların. Bütün gün propaganda yapıp Almatı'ya atom bombası atılmasını isteyen, Kazakistan'ın kuzeyinin Rusya'ya katılmasını savunan, Kazak dilinin Kazakistan'da yasaklanmasını isteyen insanların. Rusofobi sizin aptalca davranışlarınız yüzünden oluyor. Ukraynalıların gerçekten size ilk saldırdığını mı düşünüyorsunuz? İnsanların yurduna elinde ateş ve kılıçla gittiniz ve şimdi karşılık alıyorsunuz. Aynı şey bizim üstümüze geldiğinizde olacak, diğer komşularınızın üstüne gittiğinizde de. 

Aptallarsınız. Kendi kendini yiyen yamyamlarsınız. 

Borodavkin, eğer Kazakistan'da nazi ve faşist görmek istiyorsan aynaya bak. Kazakistan'daki en büyük nazi ve faşisti göreceksin. 

Ukrayna'ya zafer! İlerle Kazakistan!"

kazakistan rusya borodavkin arman shuraev