Kazak Halkı Fakirlikle Mücadele Ederken Nazarbayev'in Kızı İngiltere'ye Servet Kaçırdı

TAKİP ET

Kazak halkı, Kazakistan'ı sömüren dikta yönetimi tarafından fakirliğe mahkum edilmişken bir önceki diktatör Nursultan Nazarbayev'in kızı Aliya Nazarbayeva yaklaşık 4 milyar liralık servetini İngiltere'ye kaçırdı.

İngiliz The Telegraph’ın aktardığı habere göre göre, Kazakistan'ın eski diktatörü Nursultan Nazarbayev'in kızı, 220 milyon sterlinlik (yaklaşık 4,1 milyar lira)  servetini ülke dışına çıkardıktan sonra, 18 milyon sterlin değerinde lüks bir jet ve 8,75 milyon sterlinlik bir malikane satın aldı.


İngiliz Vatandaşlığı Almak İçin Jet ve Malikane Satın Aldı


41 yaşındaki Aliya Nazarbayeva, iki mali danışmanına, Lichtenstein'dan İngiliz Virgin Adaları'ndaki  denizaşırı tröstlere ve şirketlere para aktarma talimatı verdikten sonra, İngiltere'de oturma izni elde etmek amacıyla kuzey Londra'daki Highgate'de bir malikane ve bir Challenger Bombardier jeti satın aldı.


Mali Danışmanlarla Anlaşmazlık Skandalı Ortaya Çıkardı


Telegraph gazetesinin haberine göre,  Nazarbayeva iki mali danışmanıyla anlaşmazlığa düşerek sahtekârlık, fonların zimmete geçirilmesi, dolandırıcılık amaçlı komplo, mütevelli görevi ihlalleri ve sebepsiz zenginleşme ile suçlandı. Bu anlaşmazlık, yaptığı harcamaları ve lüks hayatını gün yüzüne çıkardı.

 

aliya nazarbayeva Nursultan Nazarbayev kazakistan nazarbayev