Kazakistan Askeri Akademisi Başkanı: Rusya Bize Savaş Açtı

TAKİP ET

Kazakistan Askeri Akademisi Başkanı Rusya'nın Ukrayna örneğindekine benzer şekilde Kazakistan'a karşı hibrit savaş başlattığını beyan etti.

Son günlerde Kazakistan ile Rusya arasında gerilim yükselmişti.  Rusya Devlet Duması'ndaki bazı parlamenterlerin Kazakistan'ın toprak bütünlüğünü hedef alan açıklamaları sonrasında Kazakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya Federasyonu'na nota verilmişti.

Halihazırda Türk dünyasının büyük bir bölümünü işgal altında tutan ve 2014 yılında Kırım'ı da işgal ederek bu politikasını sürdürdüğünü gösteren Rusya ile Kazakistan'ın arasındaki gerginliği tetikleyen açıklama Duma Milletvekili Vyaçeslav Nikonov'dan gelmişti. Rus medyasında konuşan Nikonov, “Kazakistan toprakları Rusya ve Sovyetler Birliği’nden büyük bir armağandır” demişti. Ayrıca, bir diğer Duma Milletvekili Yevgeny Fedorov da Nikonov’u destekleyerek Kazakistan’ın topraklarını Rusya’ya vermesi gerektiğini ifade etmişti.

https://www.tamgaturk.com/haber/kazakistan-disisleri-bakanligindan-isgalci-rusyaya-nota-22045.html

kazakistan kutlama bayram bağımsızlık cumhuriyet cumhuriyeti çin virüsü covid covid19 covid-19 corona korona sovyetler sscb sovyetler birliği rusya rus meclisi rusya meclisi rus duması duma rus meclisine n