Kazakistan Azerbaycan ve Ermenistan'a Çatışmayı Durdurma Çağrısında Bulundu

TAKİP ET

Kazakistan, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmaların durdurulması ve müzakere yoluna gidilmesi çağrısında bulundu.

Kazakistan, bugün sabah saatlerinde Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırması üzerine başlayan çatışmaların durdurulması ve meselelerin müzakere yoluyla çözülmesi çağrısında bulundu.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, bugün meydana gelen Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki Ermeni saldırısı ve akabinde Azerbaycan ordusunun karşılık vermesine ilişkin açıklama yayımladı.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

“Kazakistan Cumhuriyeti, 27 Eylül 2020’de Dağlık Karabağ’da Ermenistan-Azerbaycan çatışmasının tırmanmasından derin endişe duyuyor. Dost Azerbaycan Cumhuriyeti’ni ve Ermenistan Cumhuriyeti’ni durumu istikrara kavuşturmak için gerekli tüm tedbirleri almaya, güç kullanmaktan kaçınmaya ve meseleyi müzakereler yoluyla çözmeye çağırıyoruz. Uluslararası kuruluşların çatışmaya barışçıl bir çözüm bulmasına yardımcı olmaya hazırız. CICA’nın (Conference on Interaction and Confıdence Building Measures in Asia, Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı yahut AİGK) mevcut başkanı olarak, Konseyin güven artırıcı önlemler paketini kullanmayı öneriyoruz.”

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/kazakistan-dan-catismayi-durdurma-cagrisi/251452/

Azerbaycan Türkiye Ermenistan Kazakistan Erdoğan Aliyev Nazarbayev