Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan Ortak Demiryolu Girişimi Kuruyor

TAKİP ET

"Firmanın ana görevi Çin ile Avrupa arasında kargo taşımacılığı olacak"

Kazakistan Temir Zholy(Kazakistan Demir Yolu), Azerbaycan Demiryolları ve Gürcistan Demiryolları, Orta Koridor olarak da bilinen Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Güzergahını geliştirmek için bir ortak girişimin kurulması ve işleyişine ilişkin temel ilkeler konusunda bir anlaşma imzalayacak.

Anlaşma duyurusu 22 Haziran Perşembe günü (dün) Kazak Başbakanı Alihan İsmailov ile Ali Asadov arasında Bakü'de gerçekleşen görüşme sonrasında yapıldı.

Kazak devlet ajansından yapılan açıklamada, "Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Rotasının daha da geliştirilmesi için ortak bir lojistik şirketi kuran anlaşma kilit bir belgedir. Kazakistan ve Azerbaycan bugün imzaladı ve Gürcistan'ın da kısa süre içinde anlaşmayı imzalaması bekleniyor." denildi.

Aktarılana göre İsmailov "Firmanın ana görevi Çin ile Avrupa arasında kargo taşımacılığı olacak. Tüm süreçlerde maksimum sadeleşme ile eskiden karayolunun 53 günde yaptığı şimdi 18-23 güne inecek." dedi.

Açıklamada, yeni şirketin Orta Koridordaki teslimat süresini bu yıl 18 güne, daha sonra ise 10-15 güne indireceği belirtildi.

Soykırımcı ÇKP yönetiminin emperyal projesi "Kuşak Yol"da yer alan sözde Orta Koridor ticaret yolu, Doğu Avrupa'ya varmadan önce Çin ile Avrupa'yı Orta Asya, Hazar Denizi, Güney Kafkasya ve Karadeniz üzerinden birbirine bağlıyor.

Bir Kuşak Bir Yol: Türklüğün Boynuna Geçirilmek İstenen İlmek

kazakistan azarbaycan Gürcistan ortak demiryolu demir yolu kuşak yol bir kuşak yol projesi çin