Kazakistan, Beş Devletin Katılacağı Geniş Çaplı Askeri Tatbikatlar Yapılacağını Duyurdu

TAKİP ET

Kazakistan'da askeri birimlerle yapılan toplantıda 5 ülkeyle birlikte geniş çaplı 'Birlik' tatbikatları yapılacağı duyuruldu.

Kazakistan Savunma Bakanı Albay General Ruslan Zhaksylykov liderliğindeki Savunma Bakanlığı, Kazakistan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin 2024 yılında hazırlanması ve geliştirilmesine yönelik bir toplantı düzenledi. 

Toplantıya; Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Üniversitesi yapısal daire başkanları, Silahlı Kuvvetler şube başkomutanları, bölge komnutanlıkları, birlik komutanları, ordu şubeleri ve diğer askeri birimler katıldı. 

Savaş eğitiminin kalitesini artırmak için düzenlenen toplantıya geniş çaplı bir katılım olurken Savunma Bakanı Albay General Ruslan Zhaksylykov şu açıklamayı yaptı: 

"Bu yıl ülkemiz topraklarında beş devletin katılımıyla yüksek organizasyonel düzeyde yapılması gereken geniş çaplı tatbikatlar yapılacak. Orta Asya bölgesinde güvenliğin sağlanması için kardeş halklarve silahlı kuvvetler arasındaki dostane ilişkilerin sürdürülmesi bizim için son derece önemlidir. "

Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Korgeneral Marat Khusainov, muharebe eğitimi, organizasyonel ve personel faaliyetlerinin ana görevleri hakkımda bilgi verdi. 

2024 yılında 160'ın üzerinde operasyonel, 70 binin üzerinde muharebe eğitiminin planlandığı aktarıldı. Genelkurmay Başkanı en önemlilerinin; Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan'ın askeri birliklerinin katıldığı 'Birlik' tatbikatlarının olduğunu söyledi.  

 

kazakistan tacikistan özbekistan askeri tatbikat