Kazakistan'da Bulunan Baykonur Üssünde Rusya'ya Destek Eylemi

TAKİP ET

Kazakistan'da bulunan Baykonur üssünde Rusya'ya destek eylemi yapıldı.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna'yı işgale kalkışan Rus ordusu, Ukrayna direnişi karşısında başarılı olamadı. Başarılı olamayan Rus ordusu, daha önce Çeçenistan'da ve Suriye'de yaptığı üzere doğrudan sivilleri bombalıyor. Kharkiv'de hiçbir askeri hedefin bulunmadığı bir meydanın bombalanma anı: Dünya ülkeleri Rusya'nın yayılmacılığına karşı cephe alırken Eritre, Kuzey Kore ve Suriye gibi ülkeler Moskova'ya destek oldu. Birleşmiş Milletler'de Rusya'nın saldırısına karşı yapılan oylamada Kazakistan hükümeti çekimser kalmıştı. 

Şimdi de 1994 yılında Nursultan Nazarbayev diktası tarafından Rusya'ya "kiralanan" Baykonur üssünde Rusya'ya destek eylemi yapıldı.

(Z ve V harfleri, Rus askeri güçleri tarafından kullanılıyor.)
Kızılorda eyaletinde bulunan Baykonur Uzay Üssü, 6 bin 700 kilometrekarelik bir alana kurulu. Adına "üs" dense de bir kent boyutunda olan Baykonur, Kazakistan tarafından 2050 yılına kadar Rusya'ya verildi. 

Nazarbayev ve varisi niteliğindeki Tokayev yönetimi, Rus ve Çin yardakçılığıyla biliniyor.
Kazak halkının Nazarbayev-Tokayev diktasına karşı başlattığı başkaldırı hareketi olan "Kanlı Ocak" olayları sırasında Kazak polisi ve askerleri protestocu halkın tarafına geçmeye başlayınca diktatör Tokayev paniğe kapılmış ve ülkeye KGAÖ güçlerini, yani Rus ordusunu davet etmişti.  

kazakistan baykonur rusya sattığı destek eylemi