Kazakistan'da Öğrenciler Zorla Diktatör Tokayev'in Mitingine Götürüldü

TAKİP ET

Kazak öğrenciler zorla Kasım Cömert Tokayev'in mitingine götürüldü.

Kazakistan'da öğrenciler zorla diktatör Kasım Cömert Tokayev'e destek için düzenlenen mitinge götürüldü. Konuya ilişkin bir soruya yanıt veren Eğitim ve Bilim Bakanı Askhat Aymagambetov, "Bize böyle bir bilgi gelmedi" dedi. Öğrencilerden resmi bir şikayet gelmediğini söyelyen Bakan Aymagambetov, bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığına ilişkin bilgi vermedi.

Diktatör Nursultan Nazarbayev döneminde yaygın biçimde gerçekleştirilen uygulama, Tokayev döneminde de aynen devam ettiriliyor. 19 Mart'ta Almatı'da yaşanan olayda Tokayev'e destek için düzenlenen iktidardaki "Amanat Partisi" (eski adıyla Nur Otan) mitingine öğrenciler zorla götürüldü. Azattyq'a konuşan Kazak öğrenciler olayı doğruladı.

Almatı'da bulunan Bilimler Akademisi yakınlarında gerçekleştirilen ve 500 kişinin bulunduğu mitingde Kasım Cömert Tokayev'in girişimlerini destekleyen "Cumhurbaşkanıyla beraberiz", "Birlikte yeni bir Kazakistan yaratacağız" gibi ifadeler bulunan dövizler dağıtıldı. Alana zorla götürülen öğrencilerin ayrılmak istemesi üzerine bazı şahıslar öğrencileri engellemeye çalıştı.

Alanda elinde afiş tutan gençlerden birisine "Eyleme neden geldiniz?" diye sorulması üzerine "Bilmiyorum" yanıtını verdi. Alanda bulunan öğretmenler, muhabirlerin sorularına cevap vermedi.

kazakistan öğrenciler zorla diktatör Kasım Cömert Tokayev mitinginge mitingine götürüldü