Kazakistan'da Yabancılara Vatandaşlık için Yeni Zorunluluk

TAKİP ET

Kazakistan vatandaşlığı almak isteyen yabancı vatandaşlar için artık parmak izi belgesi ibraz etme zorunluluğu getirildi.

AkiPress'te yer alan habere göre, Kazakistan vatandaşlığı almak isteyen yabancı vatandaşlar için artık parmak izi belgesi ibraz etme zorunluluğu getirildi.

Kazakistan vatandaşlığına kabul edilme ile ilgili yönetmelikte Kazakistan İçişleri Bakanlığı tarafından değişiklikler yapıldı. Değişikliklere göre, artık başvuru için yabancı vatandaşların parmak izi belgesi gerekiyor.

Basitleştirilmiş prosedürle vatandaşlığa kabul mevzuatında da değişiklikler yapıldı. Hem daimi oturum izni alınırken hem de basitleştirilmiş prosedürle vatandaşlığa kabul edilirken, yabancı bir vatandaşa daimi oturum izni verilmemesi için bir gerekçe varsa vatandaşlık edinme başvurusunun reddedilebileceği açıklandı. Söz konusu gerekçelerin belgede açıklanmadığı belirtildi.

Mevzuatta yapılacak değişikliklerin 23 Ocak'a kadar görüşüleceği duyuruldu.

Yabancı vatandaşların 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Kazakistan'da parmak izi kaydı yaptırmaları gerektiği ise resmileşti. Yabancılar için zorunlu hale getirilen bu prosedür, Kazakistan vatandaşları için gönüllülük esasına dayanıyor. Kazakistan İçişleri Bakanlığı'nın son verilerine göre, yılın başından bu yana yaklaşık 8 bin yabancı vatandaş ve yaklaşık 7 bin Kazak vatandaşı parmak izi işleminden geçti.

kazakistan yeni düzenleme vatandaşlık yasası yabancı göçmen