Kazakistan'daki Başkaldırı Bitcoin'i Etkiledi: 40 Bin Doların Altına Düştü

TAKİP ET

Kazak halkının diktaya başkaldırısı Bitcoin'in düşmesine sebep oldu. Dünyanın en büyük ikinci kripto para madencisi olan ülkede süren protestolar madenciliğin akamete uğramasına neden oldu.

Kazakistan’daki diktaya başkaldırı kripto para piyasasını da derinden etkiledi.

Dünyanın en büyük ikinci kripto para madencilik merkezi Kazakistan'daki olaylar nedeniyle Bitcoin, 29 Eylül’den bu yana en düşük seviyeye gerileyerek, 43 bin doların altında işlem gördü.

Ülkedeki oalyları bastırmak isteyen dikta yönetiminin interneti sık sık kesmesi Bitcoin madencilerinin yüzde 15’inin internet erişimini kaybetmesine neden oldu.


Sadece Yüzde 5'inde Sorunsuz İnternet Sağlanıyor


NetBlocks İnternet Gözlemevi izleme grubundan elde edilen verilere göre, internet bağlantı seviyelerinin ülke genelinde normal seviyelerin sadece yüzde 5'inde sorunsuz olarak sağlandığı vurgulandı.

2021 yılının Mayıs ayında Çin hükümetinin Bitcoin madencilerine koyduğu yasağın ardından, Kazakistan’a gelen madencilerin ülkeyi seçme nedeni hem konum olarak yakınlık hem de ülkenin büyük bir enerji üreticisi olmasıydı.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi'ne göre ise Kazakistan, tüm kripto madenciliğinin yüzde 18,1'i ile küresel Bitcoin madenciliği pazarındaki payı açısından ABD'nin hemen arkasında yer alırken, yaşanan internet kesintisinin kalıcı ve istikrarlı bir bölge arayan madencilere darbe vurduğu aktarıldı.



 

bitcoin kazakistan Kazaklar kazak başkaldırısı bitcoin madenciliği