Kazakistan'daki Yangında Sivaslı Usta Bir Aileyi Kurtardı

TAKİP ET

Kazakistan'ın Almatı şehrinde meydana gelen yangında mahsur kalan bir aileyi, Türkiye'den Kazakistan'a çalışmaya giden inşaat ustası Sivaslı Şükrü Günay kurtardı.

Kazakistan'ın Almatı şehrindeki Akkent konutlarında, 1 Ağustos 2023 tarihinde büyük bir çaplı yangın meydana geldi. Binanın 16. katında mahsur kalan Kazak Türk'ü bir anne ve üç çocuğunu, Kazakistan'a çalışmak için giden Türkiye Türk'ü Sivaslı elektrik ustası Şükür Günay kurtardı.

Almatı'daki şantiyede elektrik ustası olarak çalışan Şükrü Günay, yangını duyar duymaz binada yaşayanların kurtarılması için yardıma koştu. 

'Söz Konusu Çocuklar İse Aklına Korku Morku Gelmez'

Kazakistan basınına konuşan ve sosyal medyada Turkic World Culture hesabının yayınladığı röportajında Günay, şu ifadeleri kullandı:

"Orada boğuluyorlardı. Nefes alamıyorlardı. Vincin oraya gitme şansı yoktu, merdiveni denedik ama merdivende tehlikeliydi. Bunun üzerine kabloyla asılarak oraya tırmandım. Üç çocuğu aşağı indirdim. Arkadaşlar da bana yardımcı oldu sağolsunlar. O zaman korku, hiç aklıma bile gelmedi. Söz konusu çocuklar ise aklına korku morku gelmez. Kim olsa aynı şeyi yapar, yardım ederdi"

kazakistan almatı yangın sivaslı usta şükrü günay