Kazakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan İşgalci Rusya'ya Nota

TAKİP ET

Rusya Devlet Duması'ndaki bazı parlamenterlerin Kazakistan'ın toprak bütünlüğünü hedef alan açıklamaları sonrasında Kazakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya Federasyonu'na nota verildi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu'na Devlet Duması çatısı altındaki siyasilerin Kazakistan'ın toprak bütünlüğünü hiçe sayan, 'yayılmacı' açıklamalarına ilişkin nota verdi.

QHA'da yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Muhtar Tuluberdi'den söz konusu saldırgan açıklamaları 'saçmalık' olarak nitelendirmesinin hemen ardından Rusya Federasyonu Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırarak nota verilmesi hamlesi geldi.

Halihazırda Türk dünyasının büyük bir bölümünü işgal altında tutan ve 2014 yılında Kırım'ı da işgal ederek bu politikasını sürdürdüğünü gösteren Rusya ile Kazakistan'ın arasındaki gerginliği tetikleyen açıklama Duma Milletvekili Vyaçeslav Nikonov'dan gelmişti. Rus medyasında konuşan Nikonov, “Kazakistan toprakları Rusya ve Sovyetler Birliği’nden büyük bir armağandır” demişti. Ayrıca, bir diğer Duma Milletvekili Yevgeny Fedorov da Nikonov’u destekleyerek Kazakistan’ın topraklarını Rusya’ya vermesi gerektiğini ifade etmişti.

Yevgeny Fedorov kazakistan dışişleri bakanlığı rusya federasyonu rusyad devlet duması nota Vyaçeslav Nikonov