Kazakistan Ermenistan'ın Bağımsızlığını "Coşkuyla" Kutladı

TAKİP ET

Türk topraklarında yıllardır işgalci konumunda bulunan Ermenistan'ın Bağımsızlık Günü, bir diğer Türk devleti Kazakistan tarafından "coşkuyla" kutlandı.

Azerbaycan topraklarındaki işgalci statüsünü yıllardır sürdüren ve işgal ettiği topraklarda yaşayan bölge Türklüğüne karşı soykırım politikası güden Ermenistan, SSCB'den ayrıldığını ilan ettiği 21 Eylül 1991 tarihinin yıl dönümünde bağımsızlığını kutladı.

Ermenilerin Bağımsızlık Günü'nde dikkat çeken detay ise bir diğer Türk devleti Kazakistan'ın işgalci ve soykırımcı devletin bayramını coşkuyla kutlaması oldu.

Kazakistan, Ermenilerin bayramını önce Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak kutladı. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'na hitaben yapılan Rusça paylaşımda "Sevgili dostlar, lütfen en içten tebriklerimizi kabul edin! Size refah ve barış diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kazak yönetiminin şaşırtan kararı bununla da bitmedi. Sosyal medya paylaşımın ardından başkent Astana (Nur Sultan)'nın en yüksek binasına Ermenistan bayrağı yansıtılarak işgalcilerin bayramı kutlanmış oldu.

Ermenistan işgalci soykırımcı Kazakistan Dışişleri Bakanlığı SSCB bağımsızlık günü