Kazakistan, Kardeş Kırgızistan'ın Yanında Olduğunu Söyledi

TAKİP ET

Kırgızistan ve Tacikistan arasında askeri hareketlilik devam ederken, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, kardeş Kırgızistan'a insani yardımda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgız-Tacik sınırındaki silahlı çatışma sonrası kardeş Kırgızistan’a insani yardım göndermeye hazır olduklarını bildirdi. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

KIRGIZİSTAN’A BAŞSAĞLIĞI  

 Ülkeler arasındaki sınır sorunlarının karşılıklı güven ve iyi komşuluk ilkeleri kapsamında sadece barışçıl yolla çözülmesi gerektiğinin altını çizen Tokayev, Kazakistan’ın kardeş Kırgızistan’a insani yardım göndermeye hazır olduğunu kaydetti. Ardından Tokayev, görüşmede silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Caparov’a ve Kırgız halkına başsağlığı dileklerini iletti. Caparov da mevkidaşı Tokayev ve Kazakistan’a teşekkür etti. 

Tokayev, Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman ile görüşmesinde de Kırgızistan sınırında yaşanan çatışmaya yönelik endişelerini dile getirdi ve bu durumun komşu ülkeler ile halklarının güvenliğine tehdit oluşturduğunu söyledi. 

Kırgızistan Kazakistan Tacikistan Kardeş