Kazakistan'a Sığınma Talep Eden Doğu Türkistanlı Ülkeye Alınmadı

TAKİP ET

Doğu Türkistanlı Nurziya Akan ülkeye kabul edilmediği için Çin'e geri gönderilme tehlikesi ile karşı karşıya.

Çin diktatörlüğünün zulmünden kaçarak Hong Kong, Malezya ve Dubai üzerinden Kazakistan'a sığınmaya çalışan Nurziya Akan, Kazakistanlı yetkililer tarafından ülkeye kabul edilmedi. Dubai'ye geri dönmek zorunda bırakılan Akan, Çin istihbaratının faaliyetleri ile Çin'e geri döndürülmek isteniyor. 

Kırım Haber Ajansı'na konuşan Atajurt Doğu Türkistan Kazak Türkleri Kurucu Üyesi ve Türkiye Direktörü Babüsselam Okutan, Doğu Türkistanlı kadının İstanbul'a getirilmesi konusunda çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti:
"Nurziye Akan isimli soydaşımız, ortada hiçbir gerekçe yokken seyahat özgürlüğü engellenerek, geri gönderildi. Kazakistan'a geri dönmesi için Kazakistan'ın eski devlet başkanı Nazarbayev'in bir dönem başkanı olduğu Dünya Kazaklar Birliğinden bir yazı aldık eğer yarın sabah (8 Aralık 2020) Almatı’ya gelmesi için başvuruda bulunacağız. Olmazsa Türkiye'ye gelmesi için uğraşacağız. Çünkü, Çin, Dubai'de pusuda bekliyor. Çin'e iade edilmemesi için ve İstanbul’a gelmesi için 72 saatimiz var."

Nurziya Akan Nurziye Akan Kazakistan Doğu Türkistan Almatı Çin