Kazakistan'da 29 Ağustos Ulusal Yas Günü İlan Edildi

TAKİP ET

Kazakistan'da meydana gelen patlama dolayısıyla 29 Ağustos, Ulusal Yas Günü ilan edildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan'ın Jambıl eyaleyindeki Bayzakov ilçesindeki askeri birliğin mühimmat deposunda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 13 kişi hakkında bugün Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Tokayev, Kazakça ve Rusça olmak üzere yayımladığı mesajda, “Jambıl eyaletine bağlı Bayzakov ilçesindeki insanların ölümüyle sonuçlanan trajik olay nedeniyle 29 Ağustos’u Ulusal Yas Günü ilan ediyorum. Askerler ve kurtarıcılar büyük cesaret ve özveri gösterdiler. Vatandaşlarımızın isimleri ülkede her zaman hatırlanacak.” dedi.

Ne Olmuştu?

Ülkenin güneyinde bulunan Jambıl eyaletinde yer alan Bayzakov ilçesinde bulunan askeri birliğin mühimmat deposunda 26 Ağustos’ta yerel saatle 19.00 sıralarında bir patlama meydana gelmişti.

Kazakistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Jambıl eyaletine bağlı Bayzakov ilçesinde konuşlu askeri birliğin depolarından birine yakın mesafede yangın çıktı. Yangın, daha sonra depoların birinde belirsiz nesnelerin patlamasına neden oldu. Bölgede yangını söndürme faaliyetleri sürüyor" ifadelerini kullanmıştı.

Patlamaya neden olan yangının neden meydana geldiğine yönelik bir açıklama yapılmazken Savunma Bakan Yardımcısı Ruslan Şpekbayev'in liderliğindeki bir komisyonun olay yerine gitmek üzere hareket ettiğini bildirmişti.

Patlamada 12 görevli dahil 60 kişinin yaralanmış ve yaralıların hastaneye kaldırılılmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 13'ünün hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

kazakistan patlama yaralı tokayev ulusal yas yaralı ölü askeri