Kazakistan'da Bir Hayalet Dolaşıyor

TAKİP ET

Kazakistan'daki Khankol köyü halkının geceleri yollarda bir hayaletin dolaştığı ve köylerinin etrafında pusuya yattığı iddiası üzerine devlet yetkilileri harekete geçti.

RFE'de yer alan habere göre, Kazakistan'ın batısındaki Khankol köyü halkının geceleri yollarda açık renk saçlı bir hayalet kadının dolaştığı iddiası üzerine Batı Kazakistan Eyaleti Valisi Gali Iskaliev, 'bir hayaletin raporlarını araştırması' için bir grup polis görevlendirdi.

Kazak haber sitesi Tengrinews'in 11 Kasım'da yer verdiği haberinde, “Karatobin ilçesindeki küçük Khankol köyünün sakinleri, yerleşim yerlerinin yakınlarında geceleri açık renkli saçlı bir kadının hayaletinin göründüğünü iddia ediyorlar. İnsanlar çok korkuyor, erkekler bile korkudan ağlıyor" ifadeleri kullanıldı.

Halk ise hayaletin arabanın camlarına çarptığını, hatta araçlarda göründüğünü ve sürücüleri yoldan sapmaya zorladığı şeklindeki hayalet hikayelerini sosyal medyada paylaşıyor.

Ülke genelinde yankı uyandıran hikayeler, Vali İskaliev'in olayın şaka olduğunu düşünmesine rağmen soruşturması için polisleri Khankol'a göndermesine neden oldu.

Polisler, olayın şaka olup olmadığını veya kitlesel bir halüsinasyonun sonucu olup olmadığını keşfetmekle görevlendirilirken her ihtimale karşı Karatobin bölgesinde kişi başına ne kadar kaçak içki tüketildiği araştırılıyor.

Devleti dahi harekete geçiren olayın görüntüleri de ortaya çıktı.

kazakistan hayalet hayalet hikayesi kazakistan hayalet iddiası rfe khankol köyü tengrinews hayalet hikayesi vali iskaliev