Kazakistan'da Bir Siyasi Tutuklu Gördüğü Kötü Muameleden Ötürü Bileklerini Kesti

TAKİP ET

Yasaklı bir siyasi grupla bağlantısı olduğu iddiasıyla 4 yıl hapse çarptırılan mahkum, cezaevinde gördüğü kötü muameleden ötürü bileklerini kesti.

Almatı merkezli insan hakları grubu Dignity Spirit Truth, Kazakistan'da yasaklı olan Kazakistan'ın Demokratik Seçimi (DVK) ile bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Aset Abishev'in, cezaevinde gördüğü kötü muameleyi protesto etmek amacıyla bileklerini kestiğini aktardı.

Almatı yakınlarında bulunan hapishanedeki mahkumların belirttiğine göre ise Abishev'in hayati tehlikesi bulunuyor.

Tıbbi Yardım Vermek Yerine Hücreye Kapattılar

Aktarılana göre;  belirsiz bir hastalık nedeniyle hapishanenin tıbbi birimine yerleştirilen Abishev'e gerekli tıbbi yardım ve ilaç yeterince verilmedi. Bu duruma karşı çıkan Abishev, bir yanıt alamayınca protesto amacıyla bileklerini kesti.

Gardiyanlar, bileklerini kesen Abishev'e tıbbi yardımda bulunmak yerine hücreye kapattılar.

Daha önce yaşanan bir olayda ise tatbikat adı altına Abishev'in eşyalarını arayan görevliler, bu duruma karşı çıkan Abishev'i öldüresiye dövmüştü.

Kazakistan'da tutuklu bulunan mahkumların, kötü şartları protesto etmek ve seslerini duyurabilmek için sık sık kendilerine zarar verdikleri biliniyor.

 

 

kazakistan almatı siyasi tutuklu mahkum bileklerini kesti hücreye kapatıldı tıbbi yardım verilmedi ilaçlar eksik dignity spirit truth kazakistanın demokratik seçimi dvk yasaklı örgüt hareket bağlantılı 4 yıl