Kazdağları'ndaki Orman Yangınından Kaçan Ayı Bir Gönüllüye Saldırdı

TAKİP ET

Kazdağları'nda çıkan orman yangınından kaçan bir ayı, yangınla mücadeleye destek veren bir gönüllüye saldırdı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yer alan Kazdağları'nda çıkan orman yangınında, alevlerden kaçan bir ayı yangın söndürme çalışmalarına gönüllü olarak destek veren bir vatandaşa saldırdı.

Ayı saldırısına uğrayarak yaralanan gönüllü Özkan Kaya (28), orman yangınıyla mücadeleye destek veren diğer gönüllüler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaya'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Alevlerin Yayılması Durduruldu

Rüzgarın kuvvetli olduğu belirtilen bölgede alevlerin yayılmasının durdurulduğu ancak henüz söndürülemediği öğrenildi.

Bölgeye hareket eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak alevlere helikopter ve uçakla müdahale edildiğini belirterek "Buradaki müdahalelerle en seri şekilde söndürme faaliyetlerimizi gerçekleştirmeyi umuyoruz. Çok sıkı şekilde ve takibi çok iyi bir koordinasyonla sürdürülen bir çalışma yapıldığını söyleyebilirim. Gerek Tarım ve Orman Bakanlığımızla gerekse diğer yetkili birimlerle koordinasyonumuzu sürdürüyoruz" dedi.

"Bazı basın yayın organlarında yangının iki ayrı noktada başladığı ifade edildi. Bu, gerçeği yansıtmıyor. Yangın şu anda bulunduğu tek noktada başladı. İlimizde 2021 yılı içinde 60 orman yangını meydana geldi" diyen Şıldak "Temmuzun başından itibaren ise 24 yangınımız oldu, bunlar büyümeden söndürüldü. Milli park alanı içindeki yangının da başarılı bir çalışmayla söndürüleceğini söylemek istiyorum. Bütün kuruluşlarımız insan gücü ve iş makineleriyle üzerlerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyorlar. Herhangi bir sıkıntı yok, burada bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar ve gereken bütün müdahaleler en üst seviyede gerçekleştiriliyor" ifadelerini kullandı.

Kazdağları'ndaki Orman Yangınından Kaçan Ayı Bir Gönüllüye Saldırdı