Kazdağları'ndaki Orman Yangınından Kaçan Ayının Saldırdığı Gönüllü O Anları Anlattı

TAKİP ET

Kazdağları'nda çıkan orman yangınında alevlerden kaçan bir ayı, Orman Genel Müdürlüğü ekiplerine yardım eden bir gönüllüye saldırmıştı.

Söz konusu ayının saldırısı sonucunda yaralanan orman gönüllüsü Özkan Kaya, ölümle burun buruna geldiği o anları anlattı.

Zeytinli köyünde yaşadığını ve Orman İdaresi'ne başvurarak gönüllü ormancı olduğunu anlatan Özkan Kaya, "Dağı bayırı çok severim. Normalde de ayda 2-3 kez dağa çıkarız. Seviyorum dağları" dedi.

"Yangın dereden karşıya geçmişti. Ben de dere kenarına indim. Dere yatağında kumsal falan olduğundan çam yaprakları daha az oluyor onları söndürdüm. Sonra öne çıktım, nefes alayım diye. Kendime geleyim diye düşündüm" diyen Kaya saldırı anlarını "Bir uğultu duydum, böğürtü falan. Ayı üzerime doğru koşuyordu. 3 metre falan vardı aramızda kaçmaya fırsatım olmadı. Beni altına aldı. Boğuştuk, suratıma doğru saldırıyordu. Kolumu ısırdı. Nasıl yaptım bilemiyorum, elimi ağzına koydum dilini bastırdım. O ara bıraktı beni" ifadeleriyle anlattı.

O anları "Geriye doğru atıyordu kendini daha iyi ısırmak için. Dilini bastırdım. Kafasını salladı üzerimden attım. Ayağa kalktı ve yukarılara boynuma saldırıyordu. Kaçmak istedim o ara, bacağımdan yakaladı. Kaçmanın daha mantıksız olduğunu düşündüm. Tekrar boğuşmaya başladık. Ben bunu savurdum, taşa çarptı. Ben de düştüm. Ben kalktım ayı da kalktı. Sonra kaçtı" ifadeleriyle anlatan Kaya, "Yanımdaki polar ile turnike yaptım. Sonra arkadaşlar beni sağlık ekiplerine götürdü" dedi.

Vücudunun farklı noktalarında derin ısırıklar, bileğinde ve kolunda kırıklar bulunan Kaya, daha önce çıktığı dağlarda birçok defa ayı gördüğünü ve kendisine saldıran ayının orta büyüklüğün üzerinde olduğunu söyledi.

Kazdağları'ndaki Orman Yangınından Kaçan Ayının Saldırdığı Gönüllü O Anları Anlattı