Kazımi: Saldırganları Yakından Tanıyoruz

TAKİP ET

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi uğradığı SİHA saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

7 Kasım'da Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'ye konutunda bir SİHA saldırısı gerçekleştirilmişti. Saldırıya ilişkin açıklama yapan Başbakan Kazımi, saldırıyı yapanları "yakından tanıdıklarını" söyledi.

Iraklılara sağduyulu olmaları çağrısı yapan Başbakan Kazımi, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada "Suçu işleyenlerin izinden gideceğiz ve kim olduklarını çok iyi biliyoruz, yakında açıklayacağız" dedi.

Kendisini hedef alan saldırı sonrasında bölge ve dünya ülkelerinin liderlerinin Irak'a verdikleri destekleri takdirle karşıladıklarını belirten Kazımi, "Irak’ın bölgesel bir savaşa girmesini engelleyerek ülkeyi güvenli karaya taşımayı başardık. Irak’ın güvenliğini bozmaya çalışanlar, bir çete devleti olmasını isteyenler var. Bu hedeflerine erişmelerine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Reuters'a konuşan anonim kaynaklar saldırının gerçekleştirilmesine kullanılan SİHA ve patlayıcıların İran yapımı olduğunu açıklamışlardı. Saldırıdan kıza süre önce İran'ın molla rejimine yakınlığı ile bilinen Şii milis gücü Asayib Ehlihak Hareketi Kays Hazali Başbakan Kazımi'yi tehdit etmişti.

Bunun yanında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın Musul kentinin kuzeyinde bulunan Başika kampına dün füze saldırısı düzenlendi. TSK üssünün hedef alındığı saldırıda 7 füze atıldı.

mustafa el Kazımi Saldırganları Yakından Tanıyoruz ırak başbakanı iran şii milis gücü lideri kays hazali