Keçe Yurtlar Kuruldu: Antalya Yörük Türkmen Festivali Başlıyor

TAKİP ET

Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, 6 Mayıs Cuma günü başlayacak.

6 Mayıs Cuma günü Antalya'nın Aksu ilçesi, At Çayısı Mevkii, Solak Mahallesi'nde yapılacak olan Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak.

Yörük Türkmen kültürünün en önemli kısımlarından birini elbette göç teşkil ediyor. 6 Mayıs Cuma günü Cumhuriyet Meydanı'nda göç duası okunarak Yörük göçü yürüyüşü başlayacak.

Öğleden sonra Emre Dayıoğlu'nun Yörük türkülerini söylemesiyle başlayacak olan eğlenceler atlı cirit gösterileri, Türk dünyasından halk oyunları, Kız Kumay ve at üstünde güreş, savaş oyunları, atlı okçuluk gösterileri ile devam edecek.



Akşam 19.30'da açılış töreni ve konuşmaların ardından Kültür Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu tarafından açılış konseri verilecek. 21.00'da Adriyatik'ten Çin Seddi'ne Türk halk oyunları gösterisinin ardından Kardeşlik Destanı söylenecek ve 21.50'de Musa Eroğlu konseri başlayacak.

3 gün sürecek olan festival boyunca Kuzey ve Güney Azerbaycan'dan, Horasan'dan, Kırgızistan'dan, Doğu Türkistan'dan, Kerkük'ten ve Türk dünyasının hemen her yerinden müzikler, halk oyunları, gösterilere yer verilecek.

Uğur Önür, Sevil Çakar, Kubat, Ahmet Tuzlu gibi isimlerin konserler vereceği festival, Salamat Sadıkova ve Zara konserleriyle son bulacak.

çadırlar kuruldu antalya yörük türkmen festivali muhittin böcek başlıyor musa eroğlu zara uğur önür emre dayıoğlu