Kedilerin Patileri Büyü İçin mi Kesiliyor?

TAKİP ET

Hayvanseverler, son zamanlarda artan kedilerin patilerinin kesilmesi olaylarına dikkat çekerek bunun büyü için yapılmış olabileceği iddiasını dillendirdiler.

Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, “Yeni bir inanışa tapan kitleler mi oluştu?” derken kedilerin patilerinin büyü için kesilmiş olabileceği iddiasını dillendirdi. Sanatçı Haluk Levent de sosyal medya hesabından, “Şarlatanlar, köpek ve kedilerin ayaklarını keserek büyü bozduklarını dile getirip para kazanıyorlar" paylaşımında bulundu. Levent, “Aldığımız duyumlardan çok tehlikeli bir akım ile karşı karşıyayız. Şarlatanlar, köpek ve kedilerin ayaklarını keserek büyü bozduklarını dile getirip para kazanıyorlar. Maalesef bu tür olayları daha çok göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kedilerin patilerinin büyü yapmak için kesildiği yönünde çok sayıda duyum aldıklarını anlatan Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, “İstanbul'da yaşanan olayda yakalanan şahıs, büyü için hayvanın bacağını kestiğini itiraf etmişti. Şimdi de peş peşe Antalya’da buna benzer olaylar yaşıyoruz. Ancak bunun arkasındaki sebebi düşünmek daha korkutucu. Bunlar gerçekten büyü için mi yapılıyor, buna inanlar var mı, yoksa sapkın duygularla mı yapılıyor? Ya da yeni bir oluşum veya yeni bir inanışa tapan bir kitle mi var? Bunlar sözleşerek mi bu olayları gerçekleştiriyor? Henüz bilemiyoruz. Ancak emniyet görevlilerinin araştırmaları sürüyor” dedi.

kediler kedi pati patileri kesildi pati kesildi antalya candost derneği arife yanık haluk levent sokak kedileri sokak hayvanları