'Kel' Demek Cinsel Saldırı Sayıldı

TAKİP ET

İngiltere'de mahkeme, birine 'kel' demenin cinsel saldırı olduğuna karar verdi.

İngiltere’nin Sheffield bölgesinde görülen mahkemede, iş yerinde bir çalışan tarafından “şişko kel pislik” denilen adamın açtığı davada mahkeme bu hakareti cinsel saldırı saydı.

İş yerinde anlaşmazlık yaşandığı sırada bir çalışanın, çalışma arkadaşına "şişko kel pislik" diyerek hakaret etmesi cinsel saldırı olarak yorumlandı.

The Telegraph gazetesinin haberine göre, elektrikçi olduğu açıklanan Tony Finn isimli adam, geçen yıl 24 sene boyunca çalıştığı British Bung Company isimli şirketten kovulduğu ve kendisine “kel pislik” denildiği için şikayetçi oldu. Finn, kendi yöneticisi Jamie King’in kendisine “Şişko kel pislik” dediğini söyledi.


Cinsiyetçi Hakaret


Hakim Jonathan Brain, bu hakaretin bir saldırı mı yoksa bir hakaret mi olduğuna dair incelemelerde bulundu. Mahkeme, “Saç dökülmesi erkeklerde kadınlardan daha yaygın görüldüğü için bu hakaretin cinsiyetçi bir hakaret olduğuna” karar verdi.

Mahkeme, “Biz bu hakaretin Bay Finn’in kişiliğine ve saygınlığına yönelik saldırgan, aşağılayıcı ve küçük düşürücü olduğuna kanaat getirdik” dedi.

Ödenecek tazminat ile ilgili kararın ise ilerleyen süreçte açıklanacağı belirtildi.

kel cinsel saldırı ingiltere kel demek cinsel saldırı sayıldı saç dökülmesi