Kemal Kılıçdaroğlu: 2002'de 19 Pilot 19 Yangın Söndürme Uçağımız Vardı, Neden Şimdi Yok?

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da meydana gelen yangın felaketinin ardından bölgeye hareket etti.

Antalya'da yaptığı açıklamalarda bölgede can ve mal kaybı olduğunu ve bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Olayın boyutları umarım daha fazla derinleşmez. Değerli arkadaşlarım her yıl mutlaka orman yangınları çıkar her yıl mutlaka bir bölgede sel olur. Belli bir aralıklarla da olsa depremi yaşarız. Sanki bunlar ilk kez oluyormuş gibi sıfırdan önlem almaya çalışırız. İktidarın en büyük zaafı bu. Bir planlama bir öngörü söz konusu değil" diye konuştu.

"Devlet yetkilileri bilmiyorlar. Bilmedikleri için de önlem almayı bilmiyorlar. Yangın oluyor sel oluyor, konvoylar halinde bakanlar geliyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Peki neden önlemi zamanında almıyorsunuz siz?" diye sordu.

Bu Ülkenin 2002'de 19 Yangın Söndürme Uçağı Vardı

"Bakın THK 2002'de 19 uçağı vardı yangınları söndürmek üzere 19 pilotu vardı. Bu uçakların 4ü İstanbul, 4ü İzmir, 4ü Çanakkale 4'ü Edremit'te bekliyor. 3 uçak da havada sürekli seyir halinde. Yangın çıkarsa hemen müdahale etmek için" diyen CHP lideri, "Peki 2002 de 19 pilot 19 yangın söndürme uçağımız varken neden şimdi yok? Nereye gitti bu uçaklar? Yangını söndürmek için ihaleye çıkılır mı ? Bakan yangın söndürme uçağı envanterimizde yok diyor. Bu sorumsuzluğa bakar mısınız? 19 yıldır iktidardasın, her yıl bir tane yangın söndürme uçağı alınsa bugün 19 tane yangın söndürme uçağımız olacaktı" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek "Kendine 13 uçak alacağına bir tane yangın söndürme uçağı alsaydın" diyen Kılıçdaroğlu, "Toplum yeteri kadar bilgilendirilmiyor. Bakanlar geldi gitti ne oldu Allah aşkına. Kampanyalardan sonra alınan paraların nerede olduğunu da kimse bilmiyor" şeklinde konuştu.

Yangınların sabotaj olduğu iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Sabotajsa olay daha vahim. O zaman siz ülkeyi yönetemiyorsunuz; umarım öyle bir şey yoktur" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu 2002'de 19 Pilot 19 Yangın Söndürme Uçağımız Vardı Neden Şimdi Yok?