Kemal Kılıçdaroğlu: Altılı Masa Uzlaşırsa Cumhurbaşkanı Adayı Olmaya Hazırım

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masanın uzlaşması durumunda cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğunu açıkladı.

FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masada uzlaşma olması durumunda cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğunu açıkladı.

İlker Karagöz'ün altılı masanın kendi ismi üzerinde uzlaşması halinde aday olup olmayacağı soruya cevap veren Kılıçdaroğlu, "Hazırım. Zaten devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli" dedi.

"Altılı Masada Herkes Düşüncesini Söyler"

Altı ayrı lider olarak demokrasi, hak ve hürriyetler anlamında aynı talepleri paylaştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Birisi konuşuyor diğerleri biat ediyor, bizde öyle bir şey yok. Herkes düşüncesini söyler. Bugüne kadar açıkladığımız bildirilerde altı parti liderinin de imzası var. Buyursunlar onlar da yapsınlar. Altı lider ortak miting de yapabiliriz ayrı ayrı da yapabiliriz. Sorun miting değil bu sistem. Bu sistem Türkiye’yi felakete götürüyor" diye konuştu.

Gürsel Tekin'in "HDP'ye Bakanlık" Açıklaması

CHP'li Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık verilebileceğine dair açıklamasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız. Dolayısıyla şu veya bu herhangi bir şekilde ironi de yapabilir başka bir konuşma da yapabilir. Burada önemli olan altı liderin karar almaları. Ve aldıkları kararları kapı arkasında değil kamuoyu önünde duyurmaları" ifadelerini kullandı.

kemal kılıçdaroğlu altılı masa uzlaşırsa cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırım iyi parti chp hdp millet ittifakı demokrat parti deva partisi gelecek partisi Saadet Partisi