Kemal Kılıçdaroğlu, Bazı Ak Trolleri İfşa Etti

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı Ak trollerin kimliklerini ifşa etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyada muhalifleri hedef gösteren, linç eden ve hakaret eden birtakım Ak trolleri ifşa etti.

Resmi Twitter hesabından yayımladığı videoda son bir ayda söz konusu trol ağının kendisini etiketleyen 700 bin paylaşım yaptığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, trollere ilişkin hazırlanan ve kendisine sunulan trollere ait bilgiler paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifşa ettiği isimlerden bazıları şöyle:

"Nevzat Kanlı: Son Laik Bükücü

Nevzat Kanlı, son üç dört ay içinde bana 4 bin kez küfretmiş. Günde ortalama 40 küfür eder. Sanmaın ki Nevzat Kanlı bir robot. Sizin gibi gerçek bir kişi. Saray'ın taşıyıcı trollerinden biri. Gerçi bu aralar hesabı askıda."

Trakyalı: Günde beni hedef alan 30 küfür atıyor. Bunların yeri Guinness rekorlar kitabı. Erdoğan, sen bunların sigortasını yapıyor musun?

Servet K. Bakın bu trolüm de son 3 ayda 4 bin 315 tweet yazmış. Evladım sen de harcanıyorsun buralarda. Sabri Kontek, Java Recep 8, sizleri de biliyorum. Ve tabii sizlerin lider ekibinizi de. The Marginale, Medya Adamı, anladınız değil mi beni?

Mesela bir tanesi demiş ki çok affedersiniz: Lan Kemal, sen bir sonraki seçimi kazan, ben de donla gezeceğim. Bakın ben bunu söz olarak kabul ediyorum. Evladım öyle sahte isimlerin arkasına gizlenerek kendinizi kurtaramazsınız.

Sevgili halkım, bunların işleyişleri çok basit. Trolbaşları ve yazılımlarıyla bir hashtag açıyorlar. Ve sürülerine talimat veriyorlar. Saldırın diye. Hepsi fake. Hashtagler, hepsi bot hesapların marifeti. Dilleri de çok tanıdık. Ağa babalarının dili. Kılavuzları camide dil kopartıyor. Bunlar da dijitalde.

Sevgili troller, size bir tavsiye: Verdikleri üç beş kuruşa kanmayın, gün gelir bunların sonuçları çok ağı olur. 

Sevgili baş algıcı, asıl sözüm sana. Çoluğu çocuğu bu algı işlerine, bu pisliklerine niye alet ediyorsun? Teşkilatlarını küfür merkezlerine dönüştürmüşsün, utanmıyor musun? Onların başını yakma, otur kendin yaz tweetlerini. Ya da topla cesaretini, çık karşıma. Sen zaten küfür etsen kimse şaşırmaz. Merak etme. Bugünün hashtagi de benden olsun sevgili halkım. Sarayın trolleri ifşa oldu. Bunun altına yazarsınız. Ya da boşverin. Etiket falan da yazmayın. Hadi eyvallah."

 
  CHP'li eski milletvekili ve mevcut Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının aradından Son Laik Bükücü isimli hesabın sahibi Nevzat Kanlı'nın fotoğrafını paylaştı.  

chp kemal kılıçdaroğlu ak trolleri ifşa etti