Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan, Sen Bir Beka Sorunusun

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamalara "Namazdan çıkıyorsun, avluda küfür kıyamet... Ne diyeceğimi gerçekten bilmiyorum. Milletin aklıyla, değerleriyle, alay eden sensin Erdoğan!" diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan'a resmi Twitter hesabından yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Bir televizyon programında 'sığınmacı alacağız, bu bir cibilliyet meselesi' diyorsun; yarım saat sonra uyanıp 'sınırlara duvar örüyoruz' diyorsun. Bir dediğin diğer dediğini tutmuyor. Ne söylediğinin farkında değilsin.

Erdoğan yineliyorum: Gel milletimize dönelim, onlar söylesinler; bu ülkeye akın akın sığınmacı geliyor mu, gelmiyor mu? Etraflarına bakarak mahallelerinden söylesinler, belli ki sen saraylardan göremiyorsun.

Özetle Erdoğan, sen bir beka sorunusun. Ülkenin demografik yapısını alenen tehlikeye attın. Seçimden de kaçtığın için, halkımız sana gerçek fikrini 'şimdilik' iletemiyor. Ama gün gelecek göreceksin, sen de gerçekle yüzleşeceksin!" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Ne Demişti?

Cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamalarda Taliban'la daha önce de görüşüldüğünü belirten Erdoğan, yeniden görüşülebileceğini söylemiş, "Afganistan halkı bizim Müslüman kardeşlerimizdir, biz onlara kapımızı kapatacak değiliz. Yatırımlar yapan yatırımcılarımızı da bırakamayız. Bunları Kabil’den İslamabad’a oradan ülkemize getirmeye devam ediyoruz" demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan Sen Bir Beka Sorunusun