Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın THK'ye İlişkin Skandal Açıklamasına İsyan Etti: 'Envanterinde Yok' Ne Demek Yok? Var, Erdoğan'ın Bundan Haberi Yok

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Antalya'ya yaptığı ziyarette Erdoğan'ın THK'ye ilişkin açıklamalarına sert cevap verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yurdun birçok noktasını vuran orman yangınlarına neden THK'nin uçaklarıyla müdahale edilmediğine yönelik eleştirilere "Bunların anlattığı gibi değil Türk Hava Kurumu’nun elinde uçaklar varmış, neye göre söylüyorsun neyi biliyorsun? Türk Hava Kurumu’nun şu anda elinde buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak yok. Bunlar duymaz uydurur uydurur kabilinden konuşuyor" ifadeleriyle cevap vermişti.

Erdoğan'ın skandal açıklamalarına Antalya'dan cevap veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "'Envanterinde yok', ne demek 'envanterinde yok'? Var efendim. Ben görüştüm. Ama şu an uçak kalksın müdahale etsin dediğiniz zaman pilot yok. Bir yıllık ihale olur mu? Sırf Türk Hava Kurumu ihaleye girmesin diye ihale şartlarını değiştirdiler. Erdoğan'ın bundan haberi var mı?

Ya biz kendi ormanımızdaki yangını söndürmek için dışardan ihaleyle uçak mı alacağız Allah aşkına ya? Ya bu ülke kendi uçağını yapıyor diye övünüyor değil mi? Denizden suyu alacak buraya dökecek. Bunlar çok komplike uçaklar değil. Var. Envanterde var. Şu anda hala var, bekliyor. Biliyorum. Ama Erdoğan bilmez. Çünkü Erdoğan devleti yönetmiyor. Devletin ne olduğunu bilmiyor, sadece sarayı biliyor, sarayın etrafını biliyor" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu THK Skandalına İsyan Etti 'Envanterinde Yok' Ne Demek Yok? Var Erdoğan'ın Bundan Haberi Yok