Kemal Kılıçdaroğlu: HDP'yi Yok Saymıyoruz

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 liderin verdiği fotoğrafa ilişkin "HDP'yi yok saymıyoruz" dedi.

Güçlendirilmiş parlementer sistem üzerinde ortak çalışma yürüten 6 muhalif partinin lideri bir araya gelmişti. Buluşmaya ilişkin Halk TV'den Fikret Bila'ya konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak, ekonomik sorunları çözmek için bir araya geldiklerini belirterek "Bundan sonra da böyle çalışacağız yine bir araya geleceğiz. Bir program etrafında çalışacağız" diye konuştu.

HDP'nin buluşmada yer almamasına ilişkin "HDP’yi yok saymıyoruz. Hiçbir partiyi de yok sayamayız. Öyle yaparsak bu demokrasiye inanmadığımızı gösterir" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu çalışma, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi geçiş çalışmasını yürüten altı parti arasında yapıldı. Biliyorsunuz altı partinin genel başkan yardımcıları birlikte çalıştılar ve bir metin hazırladılar. Çok iyi çalışılmış, çok zengin bir metin. Metin üzerinde altı genel başkanın bir görüş ayrılığı yok. Bu süreçte biz her parti ile görüştük. Bu görüşmelerimiz sürecek. HDP’yle de görüşüyoruz. İhtiyaç olduğunda yine görüşeceğiz. Onlar görüşlerini paylaşmak isterlerse bize gelebilirler, ihtiyaç olduğunda biz gideriz" ifadelerini kullandı..

"28 Şubat'ı Özellikle Seçmedik"

6 liderin bir sonraki toplantısının 28 Şubat'ta yapılacak olmasına ilişkin "Özellikle 28 Şubat olsun diye bir düşüncemiz olmadı" diyen Kılıçdaroğlu, "Çalışmamızı mümkün olduğu kadar zaman yitirmeden yürütmek istiyoruz. Bir sonraki toplantı için hazırlıklar yapılması gerekiyor. O açıdan mümkün olan en uygun zamanı belirledik. Yoksa bir hafta sonraya Mart başına da bırakabilirdik. Ama hazırlıkların o güne yetişebileceği düşünüldüğü için 28 Şubat olarak belirledik" dedi.

"Millet İttifakı Büyüdü Demek İçin Erken"

28 Şubat'ta yapılacak toplantıda sadece genel başkanların olmayacağını meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının da katılacağını belirten Kılıçdaroğlu, sonrasında 6 liderin ortak açıklama yapacağını söyledi. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunun açılmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın bundan sonra "Büyük Millet İttifakı" olarak mı adlandırılacağına ilişkin soruya ise "Biz Güçlendirilmiş parlamenter Sistem çalışmasını yürüten altı parti olarak bir araya geldim. Millet İttifakı’nı oluşturan partiler ile Gelecek ve DEVA partileri. O nedenle henüz erken. Millet İttifakı büyüdü veya küçüldü demek için erken olduğunu düşünüyorum. Önemli olan Türkiye’yi bugünkü koşullardan çıkarmak üzere bir yola çıkılmış olmasıdır. Bu çok değerlidir. Seçim yaklaşınca bu konular da konuşulur" yanıtını verdi.

kemal kılıçdaroğlu 6 parti lideri buluşma hdp yok saymıyoruz fikret bila millet ittifakı