Kemal Kılıçdaroğlu: Herkes Öğleden Sonra Meclis TV'yi İzlesin

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Yeni yıldan beklentilerimiz var. 84 milyon yurttaşın beklentileri var. Daha güzel, daha iyi bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Her evde huzur olsun istiyoruz. Herkesin sağlığı yerinde olsun istiyoruz. Bizim en büyük beklentimiz bu. İnsan olan herkesin ortak beklentisi... Onu da Allah'ın izniyle biz sağlayacağız. 

Devleti yönetenler kin duymamalı. Devlet kinle yönetilmez, öfkeyle yönetilmez, akılla, bilgiyle, istişareyle ve en önemlisi adaletle yönetilir. Adaleti yok etmek devleti yok etmektir. Belediye başkanlarımızın çalışmalarını hazmedemiyorlar. Onlar üzerinde baskı kurmaya çalışyıorlar. Her türlü iftirayı rahatlıkla atabiliyorlar. Bu haksızlığı, adaletsizliği yapanların, bu iftiraları atanların inançları bizim inancımıza benzemiyor.

İmamoğlu'ndan intikam alacaklarmış? Neymiş teröristleri çalıştırıyorlarmış. E senin görevin ne? Git yakala! Niye bağırıyorsun? Varsa terörist git yakala, savcıya teslim et. Senin görevin bu. Ama yapmıyor, neden? Çünkü iftira atacak. Çüknü İstanbul'un rantını o kadar yediler ki doymuyorlar. Yedirmeyeceğiz o rantı size, o 16 milyon insanın hakkıdır.

"Sizin Değeriniz Bizim Belediye Başkanlarımızın Tırnağı Kadar Değil"

Şimdi görevli müfettişler oraya gitmişler, gitsinler. Niye iftira atarsınız? Aynı şeyleri Ankara seçimlerinde de söylediler. Efendim Mansur Yavaş kazanırsa faturaları teröristler toplayacakmış. Bu kadar akıldan yoksun insanlar nasıl siyaset yapıyorlar, anlamakta zorluk çekiyorum. Tabii bizim belediye başkanlarımız ne yaptı, yolsuzluk dosyalarının üzerine gittiler. Kul hakkı yedirmiyorlar. Bunların temel görevi kul hakkı yiyerek beslenmektir, alın teriyle, emekle değil. Atadıkları Ulaştırma Bakanı, İBB'de Genel Sekreter Yardımcısı'ymış, yapılmamış işin onayını ve parasını vermiş. Yapılmamış iş, diyelim bir bina, yapılmamış binanın onayını ve parasını vermiş. Bu adam nasıl bakan oluyor? Ne oldu bu dosya? Niye hakimler, savcılar üzerine gitmiyor? 

O dosyalar kapanmayacak. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğiz. Bizim belediye başkanlarımız, sizin feriştahınız yetmez bizim belediye başkanlarımıza. Sizin değeriniz bizim belediye başkanlarımızın tırnağı kadar değil.

Yalan söyleyerek devlet yönetilmez. Ama Saray'da oturan zat hep millete yalan söyledi. Yeri geldi beceriksizliğini dış güçlere yükledi. Yeri geldi pazarcılar yaptı, yeri geldi stokçular yaptı, yeri geldi stokçular yaptı. Vatandaş yemiyor tabii bunları. Kardeşim bu ülkeyi yöneten sensin, dış güçler varsa mücadele etmesi gereken sensin. Neden bunları yapmıyorsun?

"Herkes Meclis TV İzlesin"

Değerli arkadaşlarım, dolar kurundaki oynamalardan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti. Dolar kurunu yükseltenler 18'den sattılar, 13'ten geri aldılar. Dünyanın parasını kazandılar. Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu... Haram bunlara tatlı geliyor. Bununla ilgili bir önerge verdik. Bugün görüşülecek. AKP ve MHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, bu önergeye hayır diyen yolsuzluğun ortağıdır.  Bütün vatandaşlarım, bugün öğleden sonra Meclis TV'yi izlesin. Kimin döviz sattığını aldığını öğrenme hakkımız var.

Elektriğe yüzde 57 ile yüzde 127 arasında zam yapıldı. Bunu dış güçler mi yaptı? Zammı sen yaptın kardeşim!

"Elektriğe, Doğal Gaza Zammı Kim Yaptı? Erdoğan"

'Fahiş fiyatlarla mücadele edeceğim' diyor. Zammı sen yaptın kardeşim! Dört kişilik bir aile yüzde 127 oranıyla elektrik faturası ödeyecek. Nasıl ödeyecek bu vatandaşlar bunları? Elektriğe zam ne demek? Elektriğe zam iğneden ipliğe her şeye zam demektir. Her yerde elektrik kullanılıyor. Fahiş fiyata ortam hazırlayan kim? Erdoğan. Fahiş zammı yapan kim? Erdoğan. 'Fahiş fiyatlarla mücadele edeceğim' deyip yalan söyleyen kim? O da Erdoğan.

Kardeşim doğal gaza yüzde 25 zam yaptın. Sanayide de yüzde 50 zam yaptın. Zammı kim yaptı, dış güçler mi yaptı? Sen yaptın! Resmi Gazete'de sen yayımladın. BOTAŞ'la mı mücadele edeceksin? BOTAŞ'a talimatı veren sensin, BOTAŞ ile mi mücadele edeceksin. Fahiş fiyat uygulayan kiminle mücadele edeceksin?

"Allah Aşkına Zam Yapmadığın Bir Şey Açıkla"

Erdoğan'a bir çağrıda bulunmamız lazım. Allah aşkına zam yapmadığın bir şey açıkla. Ya de ki mesela şuna zam yapmadık. Açıklayamaz. Ama ben bir tüyo vereyim teneffüs ettiğimiz havaya şimdilik zam yok.

Erdoğan nasıl mücadele etmiş fahiş fiyatlarla, görelim. Sadece üç üründen söz edeceğim, gübreden, yemden ve mazottan. Amonyum sülfat, yüzde 475 zam! Amonyum nitrat yüzde 410 zam! Üre gübresi yüzde 450 zam! DAP gübresi yüzde 300 zam! Çiftçi ne yapsın? Tarlaya gübre atamadı çiftçi. Daha baharımızı yaşıyoruz, daha kışı tam görmedik. Çiftçi üretemiyor. Çiftçi üretemezse, gıda krizi ile karşı karşıya kalacağız. 

Bahçeli'ye Seslendi: Milliyetçiyim Diye Ortalarda Gezmenden Hoşlanmıyorum

Bahçeli'ye de söyleyeyim: Senin milliyetçiyim diye ortalarda gezmenden hoşlanmıyorum. Milliyetçi, liraya değer veren kişidir. Hiçbir ülkücü, milliyetçi haramzadelere hizmet etmez.

Memleketi Katar Katar satarsınız, ortalığa çıkıp ben milliyetçiyim diye gezersiniz. Beşli çete de var bunun içinde. Türkiye'nin bütün mal varlıkları peşkeş çekiliyor, ama kendisine milliyetçi, ülkücü diyenler sözde biz buna karşıyız diyor, tam tersine destek veriyorlar.Katar aşkının topluma maliyeti nedir araştırmak lazım.

Arazileri, limanları verdin. Dünya ticaretinin yüzdeni 80'i limanlarla yapılır. Limanların bir özelliği daha var. Uyuşturucular buradan geliyor. Türkiye'nin çok sayıda genci uyuşturucu batağında. Bundan haberleri var mı?

Faizler Gerçekten Düştü mü?

Bir soru daha var, faizler gerçekten düştü mü? Merkez Bankası'nın politika faizi düştü doğru. Peki diğer faizler? Devletin beş yıllık borçlanma faizi eylülden bu yana yükseldi. Ticari kredi faizleri yüzde 21'den yüzde 23'e çıktı. Taşıt kredisi faizleri yüzde 21'den yüzde 26'ya çıktı. Faizleri düşüreceğiz, nas var deyip, dini siyasete alet edip, halkı kandırıp arka kapıdan Hazine'yi soyup faizcilere ve tefecilere hizmet ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde faizcilere, tefecilere hizmet veren Saray'da oturan zattır, adı da Erdoğan'dır, herkes bunu bilsin.

Milli Eğitim Bakanlığına Yaptığı Ziyaret

Bana hakaret ediyor. Eşkıyaymışım... Neden gittim Milli Eğitim Bakanlığının kapısına, bunu milletimin bilmesini isterim. Mahsuni Şerif'in bir türküsüyle cevap vereyim: Kader yolunda yorgunsun/Kurban gelir payın yoktur/Haftan yoktur, ayın yoktur/ Ankara'da dayın yoktur/Mamudo kurban niye doğdun? Ben onların sesi olmak için oraya gittim. Zincirlerle kapattılar, ben gelmeyeyim diye. Gençler! Ankara'da dayınız, dedeniz var! Sizin hakkınızı onların burnundan fitil fitil getireceğiz. Arkadaşlarıma söyledim, hazırlıklar tamamlandı. 81 ilde CHP'nin hukuktan sorumlu il başkan yardımcıları var. Bu komisyonlar gerekli çalışmaları yaptı, haksızlığa uğradığını düşünen her evladımız buralara başvurabilecek. Online olarak da bunlar yapılacak, hazırlığını yapıyoruz."

chp kemal kılıçdaroğlu ekonomi meclis tv