Kemal Kılıçdaroğlu: Kaftancıoğlu Görevinin Başındadır, İstanbul İl Başkanı Olarak Yüreğimize Yazmış Vaziyetteyiz

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun parti üyeliğinin talimatla düşürüldüğünü belirterek buna boyun eğmeyeceklerini söyledi.

HDP'li Milletvekili Saliha Aydemir'in polise yumruk atmasını yorumlayan Kılıçdaroğlu, "Doğru değil, hele hele bunu bir milletvekilinin yapması doğru değil. Kabul edemeyiz" dedi.

Parti üyeliği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürülen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır. İstanbul İl Başkanı olarak görevini yapıyor. Biz Canan Hanım'ı İstanbul İl Başkanı olarak yüreğimize yazmış vaziyetteyiz. Kimse endişe etmesin" ifadelerini kullandı.

Adaletsizliğe boyun eğmeyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Canan Hanım ne yaptı? Neden üyeliği düşürülüyor? Biz birilerinin talimatına evet mi diyeceğiz? Biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz, bizim geleneklerimizde Kuvayı Milliye vardır. Biz mücadelemizi hak için hukuk için yapıyoruz. Biz hukuka saygılıyız ama adalet adalet olduğu sürece. Birilerinin beklediği tarzda, bir kişiye haksızlık yapılarak görevinden alınacak, üyeliği düşürülecek, 'Siz de buna uyun' denecek, biz buna uymayız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Tanju Özcan'ın ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkine ilişkin sorulara ise cevap vermedi.

CHP'de Disipline Sevk Edilen Tanju Özcan'dan İlk Açıklama

kemal kılıçdaroğlu chp istanbul il başkanı canan kaftancıoğlu görevinin başındadır