Kemal Kılıçdaroğlu: Kanun Getireceğiz, Meclis'in Yarısı Kadın Yarısı Erkek Olsun

TAKİP ET

Burdur'da konuşan Kılıçdaroğlu, iktidar olunca TBMM'nin yarısının kadın olması için kanun getireceklerini açıkladı.

Burdur'da partisinin toplpu üye katılım töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Bucak'tan istedikleri kadat oy alamadıklarını kabul ederek "Bunun sorumlusu biziz. Bir yerde hata varsa hata bizde. Biz gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı içmedik. Ankara'da oturduk güzel laflar ettik" dedi.

"Ben böyle bir insan değilim" diyen Kılıçdaroğlu, "Sizler gibi yetişen bir insanım. 7 kardeşiz, üniversiteyi bitiren sadece benim. Devlette önemli görevlerde bulundum. Onurumla gezdim, siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum. Rüşvet verenlerin, ezenlerin her zaman karşısında oldum" ifadelerini kullandı.

"Kadınlar Toplumda Daha Güçlü Olmalı"

Kadınların toplumda daha güçlü olmasını istediğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kadınlar çalışıyorlar, kadınlar emek harcıyorlar. En çok çalışan kadınlar, en çok mağdur edilenler de kadınlar. Allah'ın izniyle Aile Destekleri Sigortası'nı getireceğiz. Kadınlar ne kadar güçlü olursa toplum o kadar güçlü olur aslında. Sevgiyi anneden öğreniyoruz, dilimizi anneden öğreniyoruz, şarkıları türküleri anneden öğreniyoruz. O zaman kadının güçlü olması lazım. Kadın güçlü olduğu zaman Türkiye güçlü olur" dedi.

"Meclis'in Yarısı Erkek Yarısı Kadın Olsun"

Bunun için Meclis'e bir kanun teklifi sunduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Dedim ki parlamentonun yarısı erkek, yarısı kadın olsun. Ya arkadaş, kadın-erkek eşitliği diyorsak en azından kadınların Meclis'e kadınların daha güçlü olarak temsil edilmesi lazım. Reddettiler. Allah nasip eder, iktidar olduğumuzda bu kanunu da getireceğiz Meclis'e. Kadınların parlamentoda Türkiye'yi daha güçlü bir şekilde temsil etmelerinin önünü açacağız" diye konuştu.

"Bu Ülkede Torpili Kaldıracağız"

Partiye katılan gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, gençlerin torpilden ve adaletsizliklerden yakındıklarını belirterek "Göreceksiniz, bu ülkede torpili kaldıracağız. Siyaset yapmanın temel hedefi hakkı, hukuku ve adaleti sağlamaktır" dedi.

kemal kılıçdaroğlu kanun getireceğiz meclis yarısı kadın erkek olsun olsun