Kemal Kılıçdaroğlu Marketlerden Fedakârlık İstedi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, market sahiplerine ve yöneticilerine gönderdiği mektubu yayımladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, market sahiplerine ve yöneticilerine gönderdiği mektubu resmi Twitter hesabından "Güldük eğlendik… Şimdi Şahsın tuhaflıklarını bir kenara bırakalım ve gerçek işimize dönelim. Söz verdiğim gibi, market sahibi ve yöneticilerine gönderdiğim mektubu paylaşıyorum. Milletimi de şahit olmaya davet ediyorum" ifadeleri ile paylaştı.

CHP lideri mektubunda gıda sektörü temsilcileriyle 20 Kasım'da yaptığı toplantıyı ve ardından hükümete acilen atması gereken 6 adımı açıkladığı konuşmasını hatırlattı.

10 Hayatta Kalma Ürününe Kış Boyunca Zam Yapmayın

Bu açıklamasında "10 Hayatta Kalma Ürünü" için kış aylarında zam yapılmamasını talep ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu "Bu ürünler: Un, yağ, süt, bulgur, makarna, mercimek, yumurta, peynir, yuz ve her ay bir çeşit sebzedir. Bu talebin bu ürünlerde açıkça zarar etmenizi istemek olduğunun farkındayım. Ancak bunu halkımız adına yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Zararınızı İktidara Geldiğimizde Karşılayacağız

"Ve bu mektup vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim ki, sizden istediğim bu fedakârlıktan doğacak zararı, iktidara geldiğimizde karşılayacağız" diyen Kılıçdaroğlu mektubunda, "Kara Kışı atlatabilmek adına, halkımız için bu adımı atacağınıza inanıyor, sizleri saygıyla selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.

Güldük eğlendik… Şimdi Şahsın tuhaflıklarını bir kenara bırakalım ve gerçek işimize dönelim. Söz verdiğim gibi, market sahibi ve yöneticilerine gönderdiğim mektubu paylaşıyorum. Milletimi de şahit olmaya davet ediyorum. pic.twitter.com/91QnJTPmVt

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) December 2, 2021

kemal kılıçdaroğlu chp genel başkanı marketlerden fedakarlık istedi Mektup gönderdi