Kemal Kılıçdaroğlu Muhtarlar ve STK Temsilcileri İle Buluştu

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcileriyle buluştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmada öne çıkanlar şu şekilde:

"İlk dört madde tartışmalarının tamamı yapay. Hiç kimse anayasanın ilk dört maddesine dokunamaz. Teminatı Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli vatandaşlardır.

Hükûmet çoklu organ yetmezliği yaşıyor. Yasama, yürütme ve yargı organları iflas etti. Milli egemenlik bu organlar yoluyla kurulur, bu organlar iflas ettirildi.

Milletin vekilini millet seçmiyor. Partiler, genel başkanlar seçiyor. Milletvekilleri de millete değil genel başkana hizmet ediyor.

Bakanlıklar ihaleleri düzgün yürütemiyorlar. Önce temel atıp sonra ihale veriyorlar. Yürütme böyle iflas etti.

Hakimler baskı altında. Karar veremiyorlar. Yerel mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin kararını tanımıyor. Yargı bağımsız değil, o da böyle iflas etti.

Türk lirası kendine milliyetçi diyenlerin zamanında eridi. Böyle milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik milletin çıkarlarını korumakla olur. 128 milyar doları yok edip Londra tefecilerine milletin parasını yedirenlerden milliyetçi olmaz.

Seçimle gelen her kurumun bütçesi var. Sadece muhtarların yok. Muhtarların denetlenen bir bütçesi olmalı, gelen vatandaşa ufak yardımları anında yapabilmeli.

Bu bütçe emlak vergilerinden yüzde olarak kesilerek rahatça yaratılabilir. Bu sayede demokratik kültür yaratılır.

Cumhuriyet tarihinde ilktir, kendi toprağımızdan vazgeçip bayrağımızı indirdik. İktidar olduğumuzda Süleyman Şah Türbesi’ni asıl yerine götürüp şanlı bayrağımızı dikeceğiz."

Kemal Kılıçdaroğlu Muhtarlar ve STK Temsilcileri İle Buluştu İlk dört madde tartışmalarının tamamı yapay Hiç kimse anayasanın ilk dört maddesine dokunamaz Teminatı Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli vata