Kemal Kılıçdaroğlu, Nurcu Mürtecilerle Görüştü

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Nurcularla görüştü.

Bir zamanlar AKP iktidarıyla iş tutarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesinde emeği olanlarla "helalleşme" adı altında yeni bir çözüm süreci yürüten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı mürteci meczup Said Nursi'nin tarikatına mensup Yeni Asya yöneticileri ile görüştü.

Görüşmede Nur tarikatının yayın organı olarak Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Atik ve Yönetim Kurulu Üyelerimi Mehmet Ali Çiftkaya, Abdurrahman Koçak ve Hayrettin Huyut bulundu.

Tarikat yurdundaki baskılara dayanamayarak intihar eden Enes Kara için konuşmaktan türlü bahaneler sunarak kaçınan Kılıçdaroğlu, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı bir tarikatın mensuplarıyla görüşüp gülerek poz vermekten çekinmedi.

Görüşmeyi duyuran Nurcu propaganda organı Yeni Asya’da yer alan habere göre CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir’in de katıldığı görüşmede “6’lı masanın Türkiye için bir şans olduğu" vurgulanırken, Yeni Asya’nın da bu masaya desteği belirtildi. 

Taraflar arasındaki görüşmede Nur tarikatı mensupları Kılıçdaroğlu’na bandrol meselesindeki tavrı ve basın kartı, resmî ilan konusunda Yeni Asya’ya yapılanları Meclis kürsüsünde ifade ettiği için teşekkür ve dua ettiklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu ise “dualarınızı beklerim” ifadesini kullandı.

kılıçdaroğlu nurcular yeni asya Said nursi