Kemal Kılıçdaroğlu: Suriye'de Barışı İstiyoruz:

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, büyükelçilerle iftar yemeğinde bir araya gelerek dış politika vizyonunu anlattı. Suriye'de barışın sağlanması için çaba göstereceğini belirten Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği'ne üyelik ve vize sorununun da temel hedefleri olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, büyükelçiler ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, konuşmasında coğrafyanın sorunlarına değinerek, Türkiye’nin dış politikada sorun çözen bir rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

"Suriye’de barış için çözüm arayacağız"

 Kılıçdaroğlu, Suriye’de yaşanan savaşın sona erdirilmesi için çalışacaklarını belirterek, “Suriye’de barışı istiyoruz. Bunun yolunun ve yöntemlerinin bulunması gerekir. Milyonların korunduğu bir yer haline geldiğimiz ülkemiz. Dış politikanın sorun çözen yönünü de görmüş olacağız.” dedi.

"Avrupa Birliği’ne üyelik temel hedefimiz"

 Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecine de değinerek, “Avrupa Birliği’ne üyelik temel hedefimiz. Avrupa ile vize sorununu çözmek istiyoruz. Türkiye terör konusunda en büyük bedeli ödeyen ülkedir. Dolayısıyla terör konusunda bütün dünyanın beraber hareket etmesi ve sonlandırılması gerekmektedir.” diye konuştu.

"Sorunların çözümünde istişare yapabiliriz"

 Kılıçdaroğlu, coğrafyadaki diğer sorunlara da değinerek, Sudan’daki çatışmaların barış yoluyla çözülmesini istediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Benim söylediklerim bir insanlık sorunu. Sorunların çözümünde en azından istişare yapabiliriz.” ifadelerini kullandı.

kemal kılıçdaroğlu suriye avrupa birliği