Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Önemli Açıklamalar

TAKİP ET

FOX TV'de canlı olarak yayımlanan Çalar Saat programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Marmara Denizi'ni mahveden müsilaj hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Keşke olay bu noktaya gelmeseydi. Dünyada sadece bizde olan bir iç deniz, burayı gözümüz gibi korumamız lazım. Marmara'yı biz bu hale getirdik. El birliğiyle biz bu işi nasıl temizleriz diye uğraşıyorlar. Ama Allah aşkına, şu Ergene Nehri'nin doğduğu kaynağa bakıyorsunuz, denize aktığı yere bakıyorsunuz. Biri bembeyaz, biri simsiyah. Belediye başkanlarımız hazır. Üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazırlar. Yeter ki merkezle yerel arasında samimi işbirliği kurulsun" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul'un müsilaj sorununu çözeceği yönündeki açıklamasına yanıt veren CHP lideri, "Eğer Kanal İstanbul'a herhangi bir ülke kredi verirse iktidara geldiğimizde biz o projeyi durduracağız, o ülkeyle de aramıza mesafe koyacağız. O şirketlerin asla paralarını ödemeyeceğiz. Çünkü Türkiye'ye hiç kimsenin ihanet etmeye hakkı yoktur. Ne demek Kanal İstanbul? Ama onlar kafaya takmışlar yapacaklar. İstanbul'u rant alanına dönüştürmek istiyorlar. Kanal İstanbul'dan hükümetin ne kazancı olacak? Stratejik olarak ne kazancı olacak, onu da bilmiyoruz. Olsa zaten Erdoğan ballandıra ballandıra bunu anlatır. Etrafında binalar olacakmış" ifadelerini kullandı.

Mafya Cumhur İttifakı'nın Üçüncü Ortağı

Türkiye'de bir yönetim krizi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye yönetilmiyor. Türkiye savruluyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Akdeniz'de bizim bir gemimize arama yapılacaktı. 4 saat Erdoğan'a kimse ulaşamıyor. 5 saat geçiyor, ya savaş olsaydı ne olacaktı? Çünkü Dışişleri Bakanlığı devre dışı bırakılmış" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, sonbaharda seçime gidileceği iddiasını yineledi. 

"Mafyanın Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı olduğu kapalıydı, açıkça ortaya çıktı" diyen Kılıçdaroğlu, Sedat Peker'in videolarıyla ilgili olarak "Bunların bir kısmı zaten daha önce ifade edilmişti. Parlamento tutanaklarına geçmişti ama bunlar iktidar partisi bunu muhalefetin suçlaması olarak sundu, 'böyle bir şey yoktur' dedi ama şimdi işin içinde olan bir kişi açıkladı. O kadar rahattı ki 'Erdoğan'ın dağıttığı kahveleri ben verdim' dedi. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, parasını partinin ödemediği bir kahveyi alır dağıtırsa ne olur? Savcı yukarıdan talimat gelmediği için harekete geçmiyor. Savcı harekete geçse pislikler ortaya çıkacak. Savcı talimat olmaksızın doğrudan doğruya soruşturma açması lazım. Verdiğimiz önergeler reddedildi. Araştırmayın, soruşturmayın demektir bu. Olayın içinde olan kişi anlatıyor. Yer veriyor, isim, zaman veriyor. Her şeyi veriyor. Bunlar oldu diyor. Bakıyorsunuz, zaten bunlar doğru. Eğer suçluysak içinizde en az suçlu olan benim diyor. Cumhur İttifakı'na bakar mısınız? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan 128 milyar doları buharlaştırdı bunlar. Devlet dediğimiz kurumun saydam olması lazım. Vatandaştan vergi alıyorsunuz. Vergiyi nereye harcadığınızı açıklayacaksınız. O da yok. Görevli savcılar soruşturma açmamakla suç işliyorlar. Peki ona bakan kim? Hiç kimse" ifadelerini kullandı.

Susurluk benzetmeleri hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Orada tepedeki kişiler mafyaya bulaşmamışlardı, şimdi tepedekiler mafyayla beraber çalışıyorlar" dedi.

Adaylık Meselesi

Daha önceki cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklamalarının paralelinde konuşan Kılıçdaroğlu, belirlenecek adayla birlikte Millet İttifakı'nın bütün ortaklarının devlet yönetimine katılacağını kaydetti. Cumhur ve Millet ittifaklarının tabiatları itibarıyla farklı olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "İki kanat var, Cumhur İttifakı'nda hiçbir tartışma yok. Herkes bir kişinin otoritesine bağlı. O Erdoğan. Orada demokrasi yok. Otoriter bir anlayış var ve o anlayış Türkiye'yi yönetiyor. Millet İttifakı'nda ise demokratik bir anlayış var. Dolayısıyla demokratik bir süreç içinde hareket ediyoruz. Biz cumhurbaşkanı adayımızın Millet İttifakı olarak bir araya gelip oturup konuşacağız. Meral Hanım'ın yaptığı bazı açıklamalar var. Bir adayla tek seferde girilmeli, HDP kendi adayını belirlemeli diye" şeklinde konuştu.

Soylu'nun Elinde Erdoğan'ı Zora Sokacak Çok Bilgi Var

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan’ın gönderdiği talimat ‘Asla bu konularda konuşmayacaksınız.’ Soylu’nun elinde Erdoğan’ı, yakın çevresini, ailesini zora sokacak çok bilgi var. Görevli savcılar soruşturma açmamakla suç işliyorlar. Peki ona bakan kim? Hiç kimse" ifadelerini kullandı.

 

kemal kılıçdaroğlu fox tv ismail küçükkaya erken seçim 128 milyar dolar mafya sedat peker