Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yeni 'Çözüm Süreci' Sinyali: Erdoğan İmralı'yı Muhatap Aldı, Kürt Sorununu Meşru Organ HDP İle Çözebiliriz

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir çözüm sürecinin sinyalini verdi.

Günel Cantak'ın hazırladığı "Kemal Kılıçdaroğlu ve İttifakları" belgeselinde konuşan CHP lideri yeni bir çözüm sürecinin sinyallerini verdi.

Kılıçdaroğlu, "HDP'nin parlamentoda olması çok önemli. Aynı düşünceyi bugün de koruyorum. Nedeni şu: Siyaset kurumunun 35-40 yıldır çözemediği bir Kürt sorunu var. Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru bir organ kimdir? HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla da biz bu sorunu çözebiliriz; bu düşüncedeydim. Her konuşmamda HDP'nin parlamentoda olması gerektiğini ifade ettim, bugün de aynı düşüncedeyim" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve İttifakları belgeselini izlemek için tıklayınız.

Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan İmralı'yı Muhatap Aldı Kürt Sorununu Meşru Organ HDP İle Çözebiliriz