Kemal Özkiraz'dan Muharrem İnce'ye: Yüzde 3 Alsın, Anketi Rulo Yapıp Göndersin, Gereğini Yaparım

TAKİP ET

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye tepki gösterdi.

23 Derece ve Avrasya Araştırma'nın ortak YouTube yayınında gazeteci Gökhan Özbek, Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz'a Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin anketçilere yönelik sözlerini sordu. İnce'nin "Yüzde 2-3 gösteriyorlar, anketçilerin yatacak yeri yok" şeklindeki sözüne cevap veren Kemal Özkiraz, şu ifadeleri kullandı:

"Muhtemelen Türkiye'deki hiçbir anketçiyi kastetmiyor. Çünkü şu ana kadar Türkiye'de hiçbir ankette Memleket Partisi yüzde 2-3 falan çıkmadı. 0,2-0,3 dememiş, hani çok küçük gösteriyorlar da demek istememiş. 

Muharrem İnce'nin anketçilere sitem ederken uydurduğu rakamlar bile yalan. (Muharrem İnce'nin sahadaki oyu kaç?) Yani sıfıra yakın. Partiyi kurduktan sonraki bir-bir buçuk aydan sonra hiç 1'i görmedi."

"Allah Senin Belanı Versin"

Gökhan Özbek'in "'Anketçilerin yatacak yeri yok' demiş. Bu cümleleri artık biz medya etiği gereği yayımlamıyoruz. Oraya geldi iş" demesi üzerine Özkiraz "Gerçekten mi?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Özbek'in "'Allah belasını verecek' demiş yani Türkçesi o" demesi üzerine Özkiraz, "Ha... Kemik yağar öyle her dua kabul olsa. Kimse kusura bakmasın, herkes kendisine bakacak. Kendisini mahvetti. Kendi siyasi hayatını bitirdi. Ne kadar saçmalık varsa yaptı. Anketlerde yüzde 1 bile çıkmıyorsun Muharrem İnce. Anketçilere hakaret ederken söylediğin rakamlar bile yalan. Bir ankette bile kimse Memleket Partisi'ni yüzde 3'lerde bulamadı. Yayımlanmadı da öyle bir anket. Ki o yüzde 3'ü bile beğenmeyip 'yüzde 3 yayımlayanların Allah belasını versin' demiş. Kusura bakmayın Allah senin belanı versin" şeklinde tepki gösterdi.

"Yüzde 3 Alsın, Anketleri Rulo Yapıp Bana Göndersin"

Memleket Partisi kurulmadan önce yüzde 5'lik bir kesime hitap edebileceğini düşündüğünü söyleyen Kemal Özkiraz, yaptıkları ilk ankette Memleket Partisi'nin yüzde 1,9 çıktığını hatırlattı. O anketin ardından yapılan hiçbir ankette yüzde 3 gibi bir rakam bulunmadığını belirten Özkiraz, "Muharrem İnce'yle madem böyle bir söz dalaşına gireceğiz. Geçmişte 'Anketleri rulo yapıp araştırmacılara yollayacağım' demişti. Biz Muharrem İnce'yle iddiaya girelim. İnce'ye iddia teklif ediyorum. Muharrem İnce yüzde 3 alsın, anketleri rulo yapsın bana göndersin, ben gereğini yapsın. Ama Muharrem İnce yüzde 3 alamazsa biz rulo yapıp ona gönderelim, o gereğini yapsın. Bir siyasetçi bu kadar terbiyesiz olur mu ya?" diye konuştu.

kemal özkiraz muharrem ince yüzde 3 alsın anket anketi dürüp rulo yapıp göndersin gereğini yaparım avrasya araştırma memleket partisi