Kemal Özkiraz: Risk Devam Ederse Kemal Kılıçdaroğlu Kesinlikle Aday Olmayacak

TAKİP ET

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, İmamoğlu'nun adaylık açıklamasını değerlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV canlı yayınında yaptığı açıklamada "Benim de adayım Kemal Kılıçdaroğlu'dur" demişti.

İmamoğlu: Kemal Kılıçdaroğlu Benim de Adayımdır


Sedef Kabaş'ın YouTube kanalına konuk olan Kemal Özkiraz bu açıklamayı şöyle değerlendirdi:

"Bir partide, genel başkan 'ben bir yere adayım' dediyse başka birisi oraya aday olamaz. Parti iç disipliniyle ve siyasi terbiyeyle ilgili bir şey. Ama burada şöyle bir şey var, İmamoğlu'nun söylediği, Muhittin Böcek'in söylediğiyle aynı.

CHP örgüt toplantısında ayakta alkışlandı Böcek: 'Bizim gönlümüzün adayı Kemal Kılıçdaroğlu CHP'liler olarak.' Ben de CHP üyesiyim, genel başkanımın cumhurbaşkanı adayı olmasını çok isterim. Ama kararı sadece CHP vermiyor, Millet İttifakı verecek kararı. O altılı masadan çıkacak bu aday.

Gönlümüzün adayı evet genel başkan ama oradan kim çıkarsa çıksın bizim adayımızdır. Ekrem İmamoğlu da bu doğru tavrı sergiliyor. Bir de İmamoğlu çok istekli durmaktan yıprandığını fark etti bence. İmamoğlu şimdi kendisini Mansur Yavaş gibi geri alana çekiyor. Yani iş kazanma noktasına gelirse, yani Kemal Kılıçdaroğlu kazanamıyor olursa, o da biliyor ki Kılıçdaroğlu ısrar etmez, risk varsa. Eğer Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isminde risk yokken Kemal Kılıçdaroğlu isminde risk devam ederse Kemal Kılıçdaroğlu kesinlikle aday olmayacaktır zaten. O zamanda Ekrem İmamoğlu'nun önü siyasetin doğası gereği açılır. Ekrem İmamoğlu da onu biliyor.

Seçim ancak Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş'la kazanılıyor olursa Kılıçdaroğlu onlardan birini aday gösterir." 

"Risk Olursa Kim Takar Parti Disiplinini"

Avrasya Araştırma'nın anketlerine göre Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşısında seçimi farkla önde tamamlıyor. Kemal Özkiraz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz ay Erdoğan karşısında seçimi kazanabilecek noktada olmasına rağmen bugün bu avantaja sahip olmadığını söyledi. 

Sedef Kabaş'ın takipçileriyle yaptığı anketin sonuçlarında çoğunlukla Mansur Yavaş'ın aday olarak görülmek istendiğini söylemesinin ardından Kemal Özkiraz, "Herkesin kazandığı bir senaryoda partinin en üst düzeyi aday olur. Ama partinin en üst düzey ismi kazanamıyor noktaya gelirse kim takar parti disiplinini, memleket gidiyor elden deriz" ifadelerini kullandı.
 

Mart Ayında Yapılan 13 Anketin Ortalaması: 6 Partinin Oyları Yükseliyor

CHP İlçe Başkanlığında Aynı Pankart: Ya Mansur Ya Ekrem, Adayımız Değilsin Demokrat Dedem

kemal özkiraz risk devam ederse kemal kılıçdaroğlu kesinlikle aday olmayacak