Kemal Sunal'ın Ailesi Sinan Çetin'e Açtığı Davayı Kazandı

TAKİP ET

Kemal Sunal'ın ailesi, Sinan Çetin'e 'Propaganda' adlı filmden telif hakkı alamamaları sebebiyle açtığı davayı kazandı.

Kemal Sunal, başrol oyuncusu olduğu 1999 yapımı ‘Propaganda’ adlı filmde  filmdeki oyunculuğu ve film üzerindeki haklarının düzenlenmesi için Plato Film şirketiyle oyuncu sözleşmesi imzaladı. Filmin hasılat geliri üzerinden 500 bin kişiye kadar yüzde 10, filmin diğer gelirlerinden de yüzde 10’ununu alması gereken Kemal Sunal, filmden herhangi bir ödeme almadı. 

Kemal Sunal'ın mirasçıları Sunal'a ve kendilerine ödeme yapılmaması sebebiyle Sinan Çetin’e ait Plato Film’e dava açtı. Davanın reddedilmesini isteyen Plato Film’in avukatı ise, Kemal Sunal ile mirasçılarına söz konusu filmle ilgili gerekli ödemeleri yaptıklarını ve herhangi bir alacaklarının olmadığını belirtti.

Ancak mahkeme, Kemal Sunal’ın ailesinin açtığı davayı kabul ederek Kemal Sunal’ın filmin yurtiçi ve yurtdışı televizyon kanallarındaki gösterimleriyle ilgili 295 bin 808 lira; CD, DVD kitap başta olmak üzere satışlardan elde edilen gelirlerden dolayı da 11 bin 694 lira olmak üzere toplam 307 bin 502 lira alacaklı olduğuna karar verdi. Böylece Plato Film'in Sunal'ın mirasçılarına 307 bin 502 lira ödemesi kararlaştırıldı.

kemal sunal propaganda sinan çetin plato film dava kazandı telif