Kendi Alanı Dışında Her Konuda Görüş Belirten Ayasofya Camii İmamı Boynukalın: Herkes İşini Yapsın

TAKİP ET

Ayasofya Camii İmamı Boynukalın, Özlem Zengin'e yanıt vererek ''Herkes işini yapsın'' dedi.

Ayasofya Camii Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Mehmet Boynukalın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez. Cinayet erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: ‘Sizin için kısasta hayat vardır’ ilahi düsturudur. Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır" ifadelerini kullanmış, Boynukalın'ın bu ifadeleri AKP'li Özlem Zengin’e sorulmuştu.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, katıldığı bir programda konuyla ilgili kendisine sorulan soru üzerine “Kadın - erken meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu alanda çalışanların yükünü arttırıyor. Ve daha önemli bu açıklamalar siyasetin yükünü arttıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum.” yanıtını vermişti.

Özlem Zengin'in yanıtı üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Boynukalın, “Erkek için de kadın için de iyilik ve mutluluk ancak Allah’ın Kur'an'da bildirdiği inanç, ahlak ve hukuk esaslarına uymakla mümkündür. Bir araştırmacı ve akademisyen olarak otuz yıldır İslam'ı incelemem beni bu sonuca götürdü. İşim bunu insanlara anlatmak. Herkes işini yapsın” dedi.

 

ayasofya camii imam özlem zengin herkes kendi işini yapsın