Kendilerini 'MİT'çi' Diye Tanıtan Dolandırıcılar, 'Libya'ya Para Lazım' Diyerek 30 Kişiyi Dolandırdı

TAKİP ET

Muğla'nın Marmaris ilçesinde kendilerini 'MİT görevlisi' olarak tanıtarak şehit aileleri ve dini derneklerden 'Libya operasyonu için para lazım' bahanesiyle 30 kişiyi 15 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen 5 kişi polis operasyonuyla gözaltına alındı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde kendilerini ‘MİT görevlisi’ olarak tanıtarak şehit aileleri ve dini derneklerden ‘Libya operasyonu için para lazım’ bahanesiyle 30 kişiyi 15 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen 5 kişi polis operasyonuyla gözaltına alındı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Marmaris’te H.H.S. isimli şahsın kendisini ‘MİT görevlisi’ olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı ihbarını aldı. Yapılan 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından, H.H.S. ile birlikte 4 kişinin daha Libya operasyonu adı altında topladıkları paralarla lüks hayat yaşadıkları tespit edildi.

Polis ekipleri, sabah erken saatlerde Marmaris’teki belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda 4 zanlı yakalanırken, evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda mermi, ‘büyü’ kitabı, ajanda ve banka dekontları ele geçirildi. H.H.S. ise Osmaniye’de depremzedeler için para topladığı sırada yakalandı.

Gözaltına alınan 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Şüphelilerin MİT ile hiçbir bağlantısı olmadığı ve kurumun adını kullanarak insanları kandırdıkları öğrenildi.

(DHA)

mitçi sahte mitçi libya operasyonu libya dolandırıcı şehit aileleri muğla