Kendini Birleşmiş Milletler Savcısı Olarak Tanıtan Halil Baki Çelen Tutuklandı

TAKİP ET

Denizli'de Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne bağlı Lahey Uluslararası Adalet Divanı'nda savcı olarak çalıştığını iddia eden Halil Baki Çelen tutuklandı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kimlik kartını göstererek kendisini savcı olarak tanıtan Halil Baki Çelen, geçen pazartesi günü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Emniyet ziyaretinde çelişkili konuşmalar yapan Çelen, polislerin dikkatini çekti. Şüphe üzerine araştırma yapan polis ekipleri Çelen'in lise mezunu olduğunu ve  Adalet Meslek Yüksekokuluna başvurduğu ancak kazanamadığını öğrendi.

Bir süre önce İstanbul’da otellerde bulaşıkçılık yaptığı öğrenilen Çelen'in üzerinde  yapılan aramada hakim- savcı kimliği de bulundu.

Unvan gaspı ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Çelen tutuklandı. 

İnandırıcı Olmak İçin Haberlerini Yaptırmış 

''İnek parasıyla okudu. Birleşmiş Milletlerin en genç savcısı oldu'' başlıklı haberlerle kendi haberlerini yaptıran Çelen, haberlerde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdiğini, ardından Norveç Oslo Üniversitesi’nde lisansını tamamladığını, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’nde stajını yaptıktan sonra da BM’nin Cenevre ofisinde iltica davalarının takibine ilişkin operasyonları yürütmekle yükümlü ekipte görevlendirilmek üzere tayin edildiğini, buradaki görevinin ardından da son olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne bağlı Lahey Uluslararası Adalet Divanı’nda savcı olarak çalıştığını söyledi.

 

 

denizli birleşmiş milletler savcısı halil baki çelen tutuklandı