Kendisini Akademisyen Olarak Tanıtan Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı'nın Akademisyen Olmadığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Uluslararası Üniversiteler Konseyi'ne başkanlık eden Orhan Hikmet Azizoğlu'nun akademisyen olmadığı ortaya çıktı.

Birgün'ün yaptığı habere göre Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nun akademisyen olmadığı ortaya çıktı. 

Bakanlar Kurulu kararıyla 2010 yılında kurulan Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı'nın kendisini akademisyen olarak tanıttığı ancak akademisyen olmadığı ortaya çıktı. 

Orhan Hikmet Azizoğlu'nun 2010 yılından bu yana başkanlığını yaptığı Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nin internet sitesinde akademisyen olduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve Beratı sahibi olduğu ifade ediliyor. Orhan Hikmet Azizoğlu'nun eğitim bilgisi ise bulunmuyor. 

Birgün'ün ulaştığı Azizoğlu eğitimiyle ilgili sorulara cevap veremedi. 

“Birçok üniversitenin bağlı olduğu Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin başkanı olmanıza rağmen akademisyen olmadığınız ancak buna rağmen kendinizi akademisyen olarak tanıttığınız doğru mu?” şeklinde sorulan soruya Azizoğlu: 

“Akademisyen değilim, üniversite hocası değilim”

Eğitimi ile ilgili,  nereden mezun olduğu sorulan Azizoğlu sorulara yanıt veremedi:

 “Bu soruya yanıt vermeyeceğim. Gerek görmüyorum”

115 üniversitenin bağlı olduğu konseye başkanlık eden Azizoğlu'nun kendi şirketi olan Orhaz Şirketler Grubu ile Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nin adreslerinin aynı binada olması da dikkat çekti. 

 

 

uluslararası üniversiteler konseyi orhan hikmet azizoğlu bakanlar kurulu