Kendisini Çamura Bulayarak Çalışmalara Yardım Ettiğini Söyleyen Muhabir Kovuldu

TAKİP ET

Almanya'da yaşanan sel felaketini haberleştirmek için gittiği bölgede kendisini çamura bulayarak vatandaşları yanıltan muhabirin işine son verildi.

Almanya'da yaşanan sel felaketinin ardından yoğun hasar alan bölgelerden birine giderek haber yapmak isteyen muhabir, kendisini çalışmalarda görev almış gibi göstermek istedi.

176 kişinin hayatını kaybettiği selde durumun ciddiyetini bir kenara bırakarak kendisini ön plana çıkarmaya çalışan RTL muhabiri Susanna Ohlen, ''Selden sonra temizlik: RTL sunucusu Bad Münstereifel'e yardım eli uzattı'' başlıklı bir video çekti. Videoda Ohlen'in çamur içinde kaldığı ve yorgun düştüğü görüntüler yer aldı. 

Yerden Aldığı Çamurları Üzerine Sürdü

Ancak söz konusu videonun ardından kimliği belirsiz kişiler tarafından yeni bir video yayımlandı. Yayımlanan ikinci videoda Ohlen'in aslında temizlik çalışmalarına katılmadığı, yerde bulduğu çamurları üzerine sürdüğü görüldü. 

Skandal görüntülerin ardından Ohlen'in yayımladığı ''Selden sonra temizlik: RTL sunucusu Bad Münstereifel'e yardım eli uzattı'' başlıklı video haber sitesinden kaldırıldı ve Ohlen'in işine son verildi. RTL'den yapılan açıklamada "Muhabirimizin yaklaşımı gazetecilik ilkeleri ve standartlarımıza uygun değil" denildi.

almanya sel 176 ölü rtl muhabir yalan temizlik çalışması susanna ohlen