Kendisini Uyaran Sürücüye Çekiçle Saldıran Şehir Eşkıyasının 34 Yıla Kadar Hapsi İstendi

TAKİP ET

Ankara'da kırmızı ışıkta geçtiği için kendisini uyaran sürücüye çekiçle saldıran şehir eşkıyasının 34 yıl 2 aya kadar hapsi istendi.

Ankara Çankya'da kırmızı ışıkta geçtiği için korna çalarak kendisine tepki gösteren sürücüye çekiçle saldıran Özgür Öztürk hakkında 7 farklı suçtan 34 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

5 Mart'ta Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı'nda Özgür Öztürk, otomobiliyle kırmızı ışıkta geçerek kavşağa girdi. Bunun üzerine kavşağa diğer yoldan giren otomobilin sürücüsü, uyarmak için korna çaldı.


Çekiçle Saldırdı


Diğer sürücülerin de tepki göstermesi üzerine Özgür Öztürk, aracını yolun ortasında bırakıp bagajdan bir çekiç aldı ve otomobilin sürücüsüne saldırdı.

Otomobilin içinde kalan sürücü de camdan tekme atarak çekiç darbelerini savuşturmaya çalıştı. Çevredekilerin araya girmesi üzerine Özgür Öztürk, aracına binerek bölgeden uzaklaştı.

Olay anını cep telefonu kamerasıyla çeken diğer sürücülerin görüntüleri sosyal medyada paylaşmasıyla Öztürk, polis tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Öztürk, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.


34 Yıla Kadar Hapis İstemi


Öztürk hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 

Özgür Öztürk, hakkında, 'mala zarar verme', 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak', 'silahlı tehdit', 'hakaret', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'yaralamaya teşebbüs' ve 'ulaşım aracının alıkonulması' suçlardan 34 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İddianamede ifadesine yer verilen Öztürk, olay günü "çocuğunun hasta olduğunu, eve gitmek için acele ettiğini, trafik sıkışıklığını hafifletmek için kontrollü bir şekilde başka sürücüler gibi kırmızı ışıkta geçtiğini ve o sırada kendisine hakaret edildiğini" iddia etti.

İddianame, Ankara 65'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 

özgür öztürk çekiçli saldırı trafikte çekiçle saldırdı hapis cezası