Kenya'da Kendini Papaz İlan Eden Şahıs Müritlerini Açlıktan Ölmeye Teşvik Etti

TAKİP ET

Kenya'da kendi kendini papaz ilan eden bir şahıs müritlerini açlıktan ölmeye teşvik ederek yüzlerce ölüme sebep oldu.

Kenya'da bir tarikat liderinin, müritlerini "kurtuluşa ermek" için aç kalmaya teşvik etmesiyle suçlanmasının ardından Kenya'nın güneydoğusunda yer alan Shakahola Ormanı'ndaki toplu mezarlardan şu ana kadar 300'den fazla ceset çıkarıldı.

Good News International Kilisesi'nin kurucusu Paul Nthenge Mackenzie, kendi kendini papaz ilan ederek müritlerini 'İsa'yla buluşmak için' açlıktan ölmeye teşvik etmekle suçlandı.

Sözde papaz, yaşadığı Kilifi County'de ormanda bulunan toplu mezarlar hakkında polise bir ihbar gelmesinin ardından Nisan ayında gözaltına alınarak Mayıs ayında mahkemeye çıkarıldı. 

Polis ise cesetleri çıkarmaya iki ay önce başladı ve halen aramalar devam ediyor. Salı günü çıkarılan 19 ceset ile birlikte açlık tarikatı yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısı 303'e yükseldi. Kenyalı yetkililer, arama alanını genişleterek daha fazla kazı planladıklarını aktardı.

Geçen ayın başlarında Kenya İçişleri Bakanlığı, Shakahola'da en az 109 cesedin çıkarıldığını açıkladı. Yerel haberlere göre, bu sayının çoğunluğunu çocuklar oluşturuyordu. 

Mackenzie'nin avukatı George Kariuki ise papazın yemek yemeyi reddettiği yönündeki söylentilere çarpıcı bir cevap verdi. Açlık tarikatının öncüsü papazın gayet de 'yiyip içtiğini' ve 'sağlıklı' olduğunu aktardı:

Mackenzie yiyip içiyor. Sağlıklı. Onunla bizzat görüştüm. Yemek yemeyi reddettiğine dair söylentiler var ancak bu doğru değil.

Kenya kenya tarikat açlıktan ölmeye teşvik açlık tarikatı mackenzie